Loader

Abrikozencake

2005-11-05
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 250 gr bloem
    1 tl bakpoeder
    150 gr suiker
    125 gr boter
    125 ml perzik-sinaasappelnectar (Lidl) of abrikozennectar
    100 gr gedroogde abrikozen
    2 eieren
    60 ml kokend water
    Voor het glazuur:
    1 kopje poedersuiker
    2 el perzik-sinaasappelnectar of abrikozennectar

Method

Step 1

Hak de gedroogde abrikozen in de keukenmachine en doe ze in een bakje met het kokende water. Laat ze zo wellen en al het water opnemen. Zeef de bloem met het bakpoeder en doe het in de keukenmachine. Voeg suiker en boter toe en mix dit tot kruimeltjes. Klop de eieren met de nectar los en doe dit bij de rest. Mix dit goed glad en romig.

Schep voorzichtig de abrikozenstukjes erdoor.

Vet een lage vierkante (of ronde) bakvorm in en verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe het beslag in de vorm en bak ongeveer 25 minuten tot hij gaar is.

Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker te mengen met de nectar.

Bestrijk de cake na het bakken met het glazuur en laat in de koelkast afkoelen.

Snijd het dan in ruitjes of vierkantjes, wat je maar wil.

Je kan deze ook in een springvorm bakken, maar doe m dan een uur erin.

Deel dit recept met anderen

Comments (8)

  1. posted by women on 05-11-2005

    dank je wel ik ga het zo snel proberen je hoort het wel ok

  2. posted by ellouisa on 06-11-2005

    is goed meid, hij is echt heel lekker 😀

  3. posted by sabiha on 23-11-2005

    ziet echt lekkeeeeeer uit mmmmmmmmmm

  4. posted by Rzinia on 05-12-2005

    iemand geprobeerD?

  5. posted by moslima14 on 20-11-2006

    soow ellouisa jij bent echt een exper in koken mashallah!!

  6. posted by ellouisa on 13-05-2007

    Thanks meid!

  7. posted by cookiemam on 25-07-2007

    dames heeft iemand van jullie het geprobeerd? ik heb niet alles in huis dus moet eerst inkopen doen,
    ga het deze week inchallah proberen

  8. posted by marie-rose on 09-03-2012

    geprobeerd, de smaak was er maar ze waren wel wat mislukt, en die ruitjes snijden lukt me niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.