Loader

Eiwitten stijf kloppen

2014-08-29
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Ingelegde citroenen

    Ingelegde citroenen

  • Slagroom stijf kloppen

    Slagroom stijf kloppen

  • Tips voor een perfect gistdeeg - voor brood

    Tips voor een perfect gistdeeg – voor brood

  • Amandelen pellen

    Amandelen pellen

  • Hoe gebruik je een tajine

    Hoe gebruik je een tajine

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients


  • - eieren
    - citroen

Method

Step 1

Vooraf

* Zorg dat je eieren op kamertemperatuur zijn;

* Zorg voor een vetvrije beslagkom en gardes van de mixer; Ik wrijf de kom bijvoorbeeld in met een stukje citroen.

* Gebruik een elektrische mixer, of je moet je armspieren willen trainen met een garde

Eieren scheiden

* Zet een beker klaar en 2 kommen: een voor de eiwitten en een voor de eigelen;

* Sla een ei voorzichtig kapot op de rand van de beker;

* Houd beide helften van het ei vast en laat het eiwit de beker in lopen;

* Gooi het eigeel nog even voorzichtig over van de ene naar de andere helft, zodat alle eiwit in de beker terecht komt;

* Gooi het eigeel in de ene kom en het eiwit in de andere kom;

* Het volgende ei doe je op dezelfde manier met de beker;

* Het allerbelangrijkste is dat er geen enkele druppel eigeel bij het eiwit mag komen!!!

* Als je je eieren scheidt boven 1 kom met alle eiwitten, loop je het risico dat je al je eiwitten verpest wanneer er een druppel eigeel bij komt.

Stijf kloppen

* Klop met de elektrische mixer op de hoogste stand het eiwit met een snufje zout;

* Op een gegeven moment zie je het eiwit in volume toenemen en steeds witter en schuimiger worden;

* Wanneer het eruit ziet als sneeuw, moet je even stoppen met mixen;

* Houd je kom iets schuin, als het eiwitmengsel nog van zijn plaats beweegt moet je nog even verder mixen. Blijft het mengsel op zijn plek, houd de kom dan steeds iets schuiner en uiteindelijk op zijn kop. Als het stijf genoeg is, blijft het op zijn plek zitten.

* Pas op dat je niet te lang mixt, dan wordt alles op een gegeven moment weer vloeibaar!

Hier en video waarop je het kunt zien:

Deel dit recept met anderen
Recipe Type: Tags: Ingredients: , , ,

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.