Loader

Groente pilaf

2006-01-16
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 0,5 dl olijfolie
    1 ui, dun gesneden
    2 teentjes knoflook, geperst
    2 tl komijn
    2 tl paprikapoeder
    1/2 tl piment
    300 gram rijst
    5,75 dl groentebouillon
    3 tomaten (zonder vel en in stukjes)
    150 gram champignons
    150 broccoli
    1 courgette
    (je kan varieren met de groente natuurlijk)

Method

Step 1

Bak de ui met de olijfolie goudbruin. Voeg de knoflook en de kruiden toe. Bak voor 1 minuut.

Voeg de rijst toe en meng dit goed. Doe de boullion, tomaat en champignons toe en kook dit zachtjes met een deksel op de pan.

Na 5 minuten voeg je de courgette en broccoli toe en kook verder heel zachtjes op een laag vuurtje totdat alles gaar is (ongeveer 15 minuten).

foto vanuit de pan, helft is alweer eruit gesnoept!

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by fatema on 03-07-2006

    salaam ik heb een vraagje moet de rijst al gaar zijn als je de groenten erin doet of niet??

  2. posted by Nas on 12-02-2007

    salaam 3leikom oegtie, de rijst moet niet gaar zijn!! want je doet er later water bij!!

  3. posted by sjaahida on 12-02-2007

    wat voor rijst kan je hiervoor het beste gebruiken?

  4. posted by umm_dounia on 09-01-2009

    wat voor rijst gebruik je hier voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.