Loader

Kikkererwtensoep

2005-12-16
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kerriesoep

    Kerrie soep

  • Turkse linzensoep

    Turkse linzensoep

  • Marokkaanse dikke groentensoep met kip

    Marokkaanse dikke groentensoep met kip

  • Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

    Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

  • Pittige vissoep met tomaten

    Pittige vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Hieronder het recept van de kikkererwtensoep:
    1 eetl olijfolie
    1 grote ui, fijngehakt
    2 teentjes knoflook, uitgeperst
    1 theelepel geraspte verse gember
    1,5 theelepel gemalen komijn
    1,5 theelepel gemalen koriander
    1 theelepel gemalen kurkuma
    halve theelepel zoete paprikapoeder
    kwart theelepel gemalen kaneel
    35 g. bloem
    1 lt water
    750 ml groentebouillon
    600 gr. kikkererwten uit blik, afgespoeld, uitgelekt
    800 gr. hele tomaten uit blik
    1,5 eetlepel fijngehakte geconserveerde citroen (kan ook citroensap en dungesneden citroenschil zijn)
    1 eetlepel grofgehakte koriander

Method

Step 1

Verwarm de olie in een grote pan, bak de uit, knoflook en gember. Voeg de specerijen toe

Voeg de bloem toe, bak tot het dik wordt. Roer het water en de bouillon erbij, blijf roeren tot het dik wordt. Vuur laag, 5 min. zonder deksel zachtjes koken.

Voeg de kikkererwten en tomaten incl. sap. laat opnieuw koken.

Vuur laag, 10 min. zachtjes koken tot de soep dik wordt. Voeg de citroen toe, roer tot de soep heet is. Roer de koriander er vlak voor het serveren door.

vega-soep

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by marocovic on 08-02-2006

    hallo is het niet te veel tomten

  2. posted by marocovic on 08-02-2006

    voor al, als het 10 min moet koken dan blijft het een beetje zuur b v d

  3. posted by Marisah on 14-02-2006

    ieder zijn smaak, als je niet van tomaten houdt, dan doe je er minder in en kook je het langer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.