Loader

Macaroni met fijngesneden prei

2005-10-12
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 300 gr elleboogjesmacaroni
    1 prei
    1 ui
    zout/peper/kurkuma/saffraanpoeder
    olijfolie/zonnebloemolie
    3 teentjes knoflook
    beetje smin (wat ze in de couscous doen)
    fijngehakte peterselie en koriander

Method

Step 1

kook de macaroni met een beetje zout beetgaar.

Snipper de ui fijn, hak de prei ook fijn en doe die in een wat diepe pan, doe de kruiden erbij en pers de knoflookteentjes en doe ze er ook bij. Wat olijfolie en zonnebloem erbij en laat het geheel sudderen. Dan giet je 2 glazen water erbij, 2-3 theelepel tomatenpuree en 2-3 theelepel smin en alles goed roeren, deksel erop laten koken tot saus.

De macaroni afgieten, boter of olie doorheen doen om plakken te voorkomen. De macaroni in de pan doen waarin de saus zit en alles goed vermengen, meteen serveren en eet smakelijk!!!!!!!

Voor degenen die pittig houden, zouden bijv. sambal bij de saus doen.
Dit is een basisgerecht je zou eindeloos kunnen combineren met groente en vlees, het is maar waar je van houdt…

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by sihamkleuter on 09-10-2005

    heee, beheerders, weer 1 zonder auteur.

    :):)

  2. posted by ellouisa on 11-12-2005

    Klinkt goed meid!

  3. posted by asma_92 on 27-03-2006

    hoort het gerecht pittig te zijn of heb ik mischien te veel kruiden gedaan, want ik had het laatste gemaakt en het smaakte best wel pittig..maar voor de rest vind ik jou recept toppie

  4. posted by wafaa on 27-03-2006

    ikzelf hou van pittig eten, maar het hangt van je zelf af hoeveel peper en/of chilipoeder in doet, je zou gewoon wat minder peper in kunnen doen bijv. 1 theelepeltje of een halve.
    Bedankt meid!
    ps: ik ben die amira_van_kozina kheb mijn naam verandert ik heet gewoon Wafaa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.