Loader

Melui (opgevouwen pannenkoek)

2007-04-04
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 750 gram bloem
    zout
    lauwwarm water
    olie
    boter

Method

Step 1

Roer de bloem met zout door elkaar. Giet al roerend water erbij. Kneed het deeg tot het glad en soepel is. Vorm hiervan balletjes ter grootte van een manderijn. Leg ze op een vlakke, ingevette ondergrond. Druk ze plat en duw de plakjes met een geoliede hand uit tot zeer dunne plakken.

Vouw deze aan alle zijden naar binnen zodat er vierkantjes ontstaan.

Bak de pannekoeken met boter in een marokkaanse koekenpan (farah) of een gewone koekenpan en vet hem telkens opnieuw in.

Seveer de melui met honing of suiker.

Cool

Ik hoop dat het jullie lukt…

Deel dit recept met anderen

Comments (11)

  1. posted by sjaahida on 04-04-2007

    dat heet toch lemsemen? die ronde is toch melui? of heb ik het nou verkeerd begrepen?

  2. posted by miss ikkie on 05-04-2007

    bij ons (stam) is lemsemen en melui gewoon het zelfde. maar misschien is het weer bij iedereen anders.

  3. posted by sjaahida on 05-04-2007

    oki thanx 4 the info

  4. posted by sousi on 05-04-2007

    lemsemen vouw je anders en melui vouw je weer heel anders

  5. posted by sousi on 05-04-2007

    je kan het op de foto zien

  6. posted by sousi on 05-04-2007

    raar ???? dat me naam er niet bij staat

  7. posted by Samira82 on 06-04-2007

    melwie is rond en gemaakt van gedraaide slierten 😉
    Dit is meer lemsemmen maar dan met alleen bloem.

  8. posted by sjaahida on 06-04-2007

    ja toch ? dat d8 ik dus ook hihih maar ja what’s in a name… als het maar lekker is 😉

  9. posted by Samira82 on 10-04-2007

    Precies 😉

  10. posted by milka on 30-08-2008

    kan iemand mij vertellen waarom het geheel zo krokant wordt?!?!? what did I do wrong?…

    Misschien hoort het wel zo hoor, dat kan ook…

    En is er iemand die me kan vertellen hoe die soort pannenkoek heet opgenouwd uit verschillenbde laagjes deeg? Ook zoet?

  11. posted by bina on 22-03-2009

    lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.