Loader

Portugese gazpacho

2006-02-06
  • Servings: 4
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (1 / 5)

1 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kerriesoep

    Kerrie soep

  • Turkse linzensoep

    Turkse linzensoep

  • Marokkaanse dikke groentensoep met kip

    Marokkaanse dikke groentensoep met kip

  • Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

    Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

  • Pittige vissoep met tomaten

    Pittige vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 750 gr. mooie goed rijpe tomaten (liefst trostomaten of roma tomaten)
    1/2 komkommer
    50 gr. ham of runderworst
    500 gr. wittebrood,zonder korst
    Citroensap
    oregano
    3 teentjes knoflook
    4 el. olijfolie (extra vierge)
    zout

Method

Step 1

Ontvel de tomaten en pureer ze met een (staaf)mixer. Schil de komkommer, snijd hem in dobbelsteentjes en doe ze bij de gepureerde tomaten. Snipper de ham (of runderworst) fijn en verkruimel het brood. Voeg alles bij elkaar en pureer het mengsel nog een keer. Kruiden met wat azijn, zout en oregano. Pers boven een mooie schaal of soepterrine de teentjes knoflook uit en giet de gepureerde brij erbij.
Giet er vervolgens ijskoud water bij. Het moet een niet al te dikke, koude soep worden. Roer er tenslotte een paar eetlepels olijfolie door. Geef er Turks brood bij.

Variaties: rooster een rode paprika zwart. Verwijder het zwarte vel (wegdoen). Voeg de paprika toe als je de ham en het brood toevoegt en pureer het mee. Voeg enkele fijngesnipperde blaadjes basilicum toe. Voeg veel verse fijngesneden peterselie toe.

Deel dit recept met anderen

Comments (7)

  1. posted by ellouisa on 06-02-2006

    ham lijkt mé niet zo’n goed idee…

  2. posted by culimam on 07-02-2006

    Daarom schreef ik ook of runderworst. Maar ik dacht dat deze site voor iedereen was en er zijn mensen die wel ham eten.

  3. posted by ellouisa on 07-02-2006

    ja dat is wel zo, maar over het algemeen eet 99% geen ham die hier komt. Maargoed je kan het er natuurlijk altijd bij zetten 🙂

  4. posted by culimam on 07-02-2006

    Ik las dat de bedenker van deze site juist mensen van verschillende achtergrond via eten bij elkaar wilde brengen. Dan is het logisch dat er ook levensmiddelen bijstaan die niet halal zijn. Iedereen kan voor zichzelf uitmaken wat ie wel of niet wil of mag eten. Dat is juist het idee begreep ik. Als het anders is en er alleen halal recepten geplaatst mogen worden, zie ik de bedoeling van de ontmoeting niet.

  5. posted by culimam on 07-02-2006

    Hoewel het wel leuk is om er over te discussiëren. :-))

  6. posted by ummsalman on 23-01-2009

    wat voor runderworst zou er dan gebruikt moeten worden?

  7. posted by shma1 on 27-01-2012

    er bestaat ook halal ham hoor bij de slager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.