Loader

Rijst met kip in tomatensaus

2015-02-06
  • Servings: 4
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Makkelijk en lekker Rijst met kip in tomatensaus gerecht!

Ingredients

  • - 400 gr kipfilet
    - Zout en peper
    - 1 ui
    - 1 rode paprika
    - 1 prei
    - 1 tl gember
    - 1 mespuntje kurkuma
    - 2 teentjes knoflook
    - 3 el gedroogde peterselie (of een half bosje peterselie)
    - 5 el gedroogde koriander (of 1 bosje koriander)
    - 1 potje groene olijven
    - 250 ml water
    - 1 blikje tomatenpuree
    - Rijst

Method

Step 1

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak ze met zout en peper goudbruin in een koekenpan of wok. Voeg dan de gember en kurkuma toe.

Snipper de ui, snijd de paprika in reepjes of stukjes en de prei in ringen. Voeg de groenten toe aan de kip. Bak dit even mee en doe dan de koriander en peterselie erbij. Roerbak dit even mee. Dan de tomatenpuree erdoor roeren en water toevoegen. Breng dit aan de kook en laat dan ongeveer 10 minuutjes pruttelen op zacht vuur.

Kook ondertussen de rijst zoals je gewend bent. Als de saus heeft geprutteld, de olijven toevoegen en nog eventjes meewarmen tot de rijst gaar is. Rijst serveren met de saus en bestrooien met peterselie.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by soulfa on 02-11-2005

    schiet op met het recept.

  2. posted by ellouisa on 02-11-2005

    ik dacht niemand reageert, dus recept is nog niet nodig 😛 Ik ga m nu plaatsen

  3. posted by sami on 14-04-2006

    lekker

  4. posted by sami on 14-04-2006

    ik ga het een keer maaken

  5. posted by smoske on 14-01-2011

    heey elouisa ik heb dit recept gemaakt en het was heerlijke. iedereen was er dol op. bedankt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.