Recipes With Course: Dessert
Een dessert ook wel nagerecht - of toetje - is een gang waarmee een maaltijd kan worden afgesloten. Vaak is deze zoet van smaak, maar er zijn ook hartige nagerechten.
Zelfgemaakte vanillevla
Deze vanillevla is heerlijk romig en zacht, niet te zoet en smaakt heerlijk met rode bessen, aardbeien of frambozen.Gebruik hiervoor een echt vanillestokje en geen vanillesuiker voor het beste resultaat.
Read moreIjshoorntjes
Deze ijshoorntjes zijn heerlijk als voorafje of voor een gezellig avondje. Hartstikke lekker en snel gemaakt.
Read moreChoco cocos cake
Doe in een kom de eieren, vanille suiker en de suiker. Mix dit zeker 10 minuten lang. Voeg vervolgens de boter en de olie eraan toe en mix dit weer.
Read moreAmlou – extra ingrediënten
Amlou is een mengsel van Arganolie, amandelen en honing en wordt gezien als een ware delicatesse. Het is niet alleen erg lekker, maar vooral ook gezond. Ideaal voor op toast, broodbeleg of op pannekoeken. Amlou is bovendien snel klaar te maken en is voor langere tijd te bewaren.
Read moreKa3b Leghzal
De naam Ka3b Leghzal betekent in het Arabisch enkel van de gazelle. Deze heerlijke koekjes zijn wel het meest bekende koekjes uit Marokko, je komt ze overal tegen. Ze worden gemaakt van marsepein en oranjebloesem water (Mazhar).
Read more“Spaghetti”-Chebbakia
De ramadan komt er weer bijna aan en dan slaan veel Marokkaanse vrouwen aan het bakken van Chebbakia, de traditionele honingkoekjes voor de ramadan. Deze versie maak je met een pastamachine, zodat je een leuk effect krijgt.
Read moreCitroen Mango slices
Citroen Mango slices, een laagje koek met daarover een stevige laag citroen. Dit recept komt uit Amerika. Is een heerlijk exotisch gebakje.
Read moreKokosmaantjes met chocolade
Heerlijke kokosmaantjes, luchtige koekjes met chocolade-uiteinden. Het recept komt oorspronkelijk uit het boek van Nadia Jouhri en kitchenprincess.
Read moreGriesmeel cake met vanille yoghurt en ananas.
Griesmeel cake met vanille yoghurt en ananas
Read more