Loader

Recipes from Ingredient: Amandelen

De amandel is het zaad van de amandelboom. Amandelen worden in augustus geoogst. De buitenkant van de 'pit' van deze steenvrucht wordt gekraakt; het vlies wordt verwijderd door de amandel kort te blancheren. De amandel is wel zelfbestuivend, maar kwekers in Californië zetten op grote schaal bijen in voor de bestuiving.

Gezonde Mueslirepen

Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Met dit recept maak je voortaan makkelijk zelf mueslirepen, een gezonde snack voor tussendoor uit eigen keuken. De mueslirepen kun je gemakkelijk invriezen.

Read more
Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.8 / 5)

Ooooh deze cheesecakes klinken te mooi om waar te zijn, witte chocolade en frambozen, kan het nog lekkerder? Nou misschien wel niet haha, ze zijn echt verrukkelijk! Wel heel machtig en je komt er vast meteen een kilo van aan, maar dat geeft niet, zo'n taartje moet af en toe ...

Read more

Amlou – extra ingrediënten

forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Amlou is een mengsel van Arganolie, amandelen en honing en wordt gezien als een ware delicatesse. Het is niet alleen erg lekker, maar vooral ook gezond. Ideaal voor op toast, broodbeleg of op pannekoeken. Amlou is bovendien snel klaar te maken en is voor langere tijd te bewaren.

Read more
Ka3b Leghzal

Ka3b Leghzal

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

De naam Ka3b Leghzal betekent in het Arabisch enkel van de gazelle. Deze heerlijke koekjes zijn wel het meest bekende koekjes uit Marokko, je komt ze overal tegen. Ze worden gemaakt van marsepein en oranjebloesem water (Mazhar).

Read more

Dadel Koekjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (2.7 / 5)

Meng voor het deeg de bloem, boter, suiker, ei en mazhar tot een zacht en soepel deeg en laat in de koelkast rusten.

Read more

“Spaghetti”-Chebbakia

forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

De ramadan komt er weer bijna aan en dan slaan veel Marokkaanse vrouwen aan het bakken van Chebbakia, de traditionele honingkoekjes voor de ramadan. Deze versie maak je met een pastamachine, zodat je een leuk effect krijgt.

Read more
Gazellehoorntjes

Gazellehoorntjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.1 / 5)

Het beroemdste Marokkaanse koekjes

Read more
Bokkepootjes

Bokkepootjes

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.2 / 5)

Read more
Basbousa

Basbousa

Recipe Type: Cuisine: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.7 / 5)

Lekker zoet griesmeel gebak voor in de ramadan.

Read more
Mini mhensha met gemalen amandelen

Mini mhensha met gemalen amandelen

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Mini mhensa met gemalen amandelen, Maal de 350 gram amandelen met schil (niet te grof en niet te fijn) Voeg 1 kom (van soep) suiker toe.

Read more