Loader

Recipes from Ingredient: Mascarpone

Mascarpone is een soort kaas, die voor het eerst voor kwam rond 1600 in Lombardije in Noord-Italië, ten zuidwesten van Milaan. Sommigen zeggen dat de naam uit "mas que bueno" kwam uit de tijd dat Spanje Italië overheerste. Mascarpone wordt gemaakt van lichte room die door de toevoeging van wijnsteenzuur een dik, rijk, romig en smeerbaar product wordt.

Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.8 / 5)

Ooooh deze cheesecakes klinken te mooi om waar te zijn, witte chocolade en frambozen, kan het nog lekkerder? Nou misschien wel niet haha, ze zijn echt verrukkelijk! Wel heel machtig en je komt er vast meteen een kilo van aan, maar dat geeft niet, zo'n taartje moet af en toe ...

Read more
Macaroni met rivierkreeftjes

Macaroni met rivierkreeftjes

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.7 / 5)

Macaroni met rivierkreeftjes, Een makkelijk en lekker gerecht voor pastaliefhebbers. De rivierkreeftjes geven een extra smaak aan de macaroni. Rivierkreeftjes behoren tot de garnalensoort alleen zijn ze sappiger, zoeter en duurder dan bijv. roze garnalen.

Read more
Tiramisu

Tiramisu

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Tiramisu, Ik maak het altijd een dag op voorhand dan kun je als je bezoek hebt mooiere stukken snijden.

Read more
Aardbeientiramisu

Aardbeientiramisu

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.6 / 5)

Aardbeientiramisu, Pureer 300 g aardbeien en snij 200 g aardbeien in plakjes. Breng de puree op smaak met 2½ el poedersuiker. Klop de slagroom stijf met de rest van de poedersuiker. Roer ½ dl aardbeienpuree door de mascarpone en spatel dan de slagroom er luchtig door.

Read more
Kersentiramisu

Kersentiramisu

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Voor degenen die mij al langer volgen een oude bekende :) Een heerlijke variatie op de bekende tiramisu met koffie en lange vingers is deze kersentiramisu. Let op dat je geen kersen uit een pot gebruikt, maar echte vlaaivulling. Je kan het ook in glazen maken (breek de lange vingers ...

Read more
AH feesttaartje (Halalversie)

AH feesttaartje (Halalversie)

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (2.8 / 5)

AH Feesttaartje (Halalversie, zonderalcohol en gelatine)

Read more
Tiramisu speculoos

Tiramisu speculoos

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.1 / 5)

Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij.

Read more
Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.7 / 5)

Read more
Bastogne toetje

Bastogne toetje

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Bastogne Toetje

Read more
Lange vingertaart

Lange vingertaart

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (2.5 / 5)

Lekker lange vingertaart :D

Read more