Loader

Recipes from Ingredient: Paprikapoeder

Paprikapoeder wordt gemaakt van gedroogde en gemalen paprika’s waarvan de pitten verwijderd zijn. Dit zijn niet de bekende blokvormige rode paprika’s, maar van een speciale puntige soort die 12-15 cm lang wordt en die hun smaak alleen goed ontwikkelen in een vrij warm klimaat. Deze soort is familie van de Spaanse peper maar milder van smaak. Hoe lichter de paprika's van kleur zijn, hoe beter de kwaliteit van het poeder wordt.

Vis tajine

Vis tajine

forkforkforkforkfork Average Rating: (4.8 / 5)

Vis Tajine, Je doet die visjes in een bak en doet er de koriander, knoflook, saffraan, paprikapoeder, komijn, zout, peper en een theelepel azijn erbij. Dit goed mengen en apart zetten...

Read more
Loempia's met kip

Loempia’s met kip

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (2.3 / 5)

loempia's met kip, Je kookt de kipfilet in water met een paar stukjes ui en 1 zakje saffraan en een beetje zout. De vermicelli doe je een pannetje met water en laatje 10 min koken.

Read more
Gehaktballetjes in tomaten saus

Gehaktballetjes in tomaten saus

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Gehaktballetjes in tomaatsaus + gegrilde paprika, Ontvel de tomaten en snijd het buitenste eraf en doe in het keukenapparaat ( mixer) mix het tot allemaal kleine stukjes..haal het eruit en doe het in een anti-aanbak pan.

Read more
Harira met bruine linzen

Harira met bruine linzen

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men deze soep elke dag. De linzen horen erin, maar de kikkererwten zijn naar keuze. De soep kan ook met rundvlees worden gemaakt, pas de kooktijd dan aan (circa 3 uur).

Read more
Visbastilla - filodeeg gevuld met een vulling van vis en mihoen

Visbastilla – filodeeg gevuld met een vulling van vis en mihoen

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

De Marokkaanse keuken staat bekent om zijn pastilla´s. Dit zijn grootte rijk gevulde hartige taarten. Zowel de vis als de kippastilla worden vaak als hoofdgerecht geserveerd tijdens Marokkaanse bruiloften of andere feestelijke gelegenheden. Deze pastilla is zowel hartig als zoet van smaak, omdat er amandelen, kaneel en suiker in verwerkt ...

Read more
Gevulde kip met rijst uit de oven

Gevulde kip met rijst uit de oven

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

gebraden kip gevuld met rijst. lekker als voorgerecht maar ook als hoofdgerecht!

Read more
Turkse pizza

Turkse pizza – Lahmacun

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Lahmacun, in Nederland ook bekend als Turkse Pizza, is een traditioneel oosters gerecht. Het heeft een typisch pikante smaak. Het is gemaakt van deeg dat belegd is met een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers, en peterselie. Dit wordt vaak bereid in een oven. Het kan ...

Read more
Gebraden gehakt met  tapenade (van mmu)

Gebraden gehakt met tapenade (van mmu)

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.8 / 5)

Gebraden gehakt met tapenade, Recept van mmu. Ik maak dit om op stokbrood te eten, is heerlijk voor bij de zogenaamde " borrel". Dus moet je weer eens wat maken voor je werk, dan ben je hier heel snel klaar mee. Je kan het ook als hier op de foto ...

Read more