Loader

Recipes from Ingredient: Paprikapoeder

Paprikapoeder wordt gemaakt van gedroogde en gemalen paprika’s waarvan de pitten verwijderd zijn. Dit zijn niet de bekende blokvormige rode paprika’s, maar van een speciale puntige soort die 12-15 cm lang wordt en die hun smaak alleen goed ontwikkelen in een vrij warm klimaat. Deze soort is familie van de Spaanse peper maar milder van smaak. Hoe lichter de paprika's van kleur zijn, hoe beter de kwaliteit van het poeder wordt.

Zeebaars in de oven

Zeebaars in de oven

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Zaterdag liepen we op de markt en besloten verse vis te kopen. 's Avonds meteen de zeebaars in de oven gedaan met wat aardappelschijfjes, wortel, paprika en olijven. In geen tijden heb ik zo'n lekkere vis gegeten! En veel werk is het niet, de oven doet het meeste voor je ...

Read more
Tajine met aardappels en prei

Tajine met aardappels en prei

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Een tajine is een Marokkaans aardewerken stoofpot. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Vooral in Marokko is de tajine populair.

Read more
visbestilla

Visbestilla

forkforkforkforkfork Average Rating: (3.9 / 5)

Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben. Het is een soort hartige taart. De meest voorkomende vullingen zijn die van duif of kip met amandelen, en die met vis en zeevruchten. De pastilla wordt na het vullen afgebakken in ...

Read more
Kerrierijstschotel uit de pizzapan

Kerrierijstschotel uit de pizzapan

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Read more
Marokkaanse roerbakschotel

Marokkaanse roerbakschotel

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Het recept voor deze roerbakschotel heb ik van Riannah. Het is een heerlijke en snelle schotel, makkelijk voor na je werk of een drukke dag! Het is Marokkaans door de kruiden die je gebruikt, verder is er naar mijn weten geen roerbak gewoonte in Marokko ;)

Read more
Vis tajine met groente

Vis tajine met groente

forkforkforkforkfork Average Rating: (3.7 / 5)

Read more
Tonijn biefstuk met tuinbonen en marokkaans gekruide aardappelen

Tonijn biefstuk met tuinbonen en marokkaans gekruide aardappelen

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Read more
Paella

Paella

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Read more
Vis bestilla

Visbestilla

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.3 / 5)

Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben. Het is een soort hartige taart. De meest voorkomende vullingen zijn die van duif of kip met amandelen, en die met vis en zeevruchten. De pastilla wordt na het vullen afgebakken in ...

Read more
Warme Marokkaanse bloemkoolsalade

Warme Marokkaanse bloemkoolsalade

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Een warme Marokkaanse gekookte salade die je eet met brood.

Read more