Recipes from Ingredient: Peper
Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant, Piper nigrum. De hoofdtekst van dit artikel behandelt de zwarte of witte peper; er bestaat ook een geheel ander soort: de rode peper. Onderaan dit artikel staan een aantal andere pepers vermeld. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine.
Seffa medfouna
Seffa Medfouna is een beroemde Marokkaanse gerecht waarin saffraan kip, lam of rund verborgen in een koepel van gestoomde couscous of gebroken vermicelli (chaariya) . De couscous is gezoet met rozijnen, boter en poedersuiker en versierd met gemalen gebakken amandelen, kaneel en extra poedersuiker.
Read moreMarokkaanse roerbakschotel
Het recept voor deze roerbakschotel heb ik van Riannah. Het is een heerlijke en snelle schotel, makkelijk voor na je werk of een drukke dag! Het is Marokkaans door de kruiden die je gebruikt, verder is er naar mijn weten geen roerbak gewoonte in Marokko ;)
Read moreKrokante kip met olijven en ingemaakte citroen
Krokante kip met olijven en ingemaakte citroen
Read moreRösti-ovenschotel met zalm
Ik gebruik niet vaak pakjes en zakjes of voorgekookte/gebakken dingen, maar rösti koop ik wel van Aviko. Deze ovenschotel is heerlijk en makkelijk te maken. Je kunt variëren met de groenten en in plaats van zalm ook tonijn, gebakken kipstukjes of gehakt gebruiken of het vegetarisch houden.
Read more