Loader

Recipes from Ingredient: Peper

Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant, Piper nigrum. De hoofdtekst van dit artikel behandelt de zwarte of witte peper; er bestaat ook een geheel ander soort: de rode peper. Onderaan dit artikel staan een aantal andere pepers vermeld. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine.

Harira - tomatensoep

Harira – tomatensoep

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men deze soep elke dag. De linzen horen erin, maar de kikkererwten zijn naar keuze. De soep kan ook met rundvlees worden gemaakt, pas de kooktijd dan aan (circa 3 uur).

Read more
Marokkaanse tomaten paprika salade

Marokkaanse tomaten paprika salade

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Marokkaanse Tomatensalade voor 4 personen, Lekker bij couscous en lamsvlees of kip. Doe er tonijnstukken doorheen ( uit blik met olie )

Read more
Grove tapenade van zongedroogde tomaten

Grove tapenade van zongedroogde tomaten

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.3 / 5)

Grove tapenade van zongedroogde tomaten. Deze tapenade van zongedroogde tomaten is ook lekker om bij verschillende pastagerechten te geven. serveer en marokkaans of Turks brood bij

Read more
Pangsits (gevulde wontonvelletjes)

Pangsits (gevulde wontonvelletjes)

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.7 / 5)

Wontonvelletjes gevuld met vleesvulling, Pel voor de vulling de teentjes knoflook en hak ze fijn. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.

Read more
Tomatensoep - Harira

Tomatensoep – Harira

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.8 / 5)

Lekkere Marokkaanse gevulde soep (Harira). Variaties genoeg, ik zal ook nog andere recepten van tomatensoep plaatsen. Sihamkleuter maakt ook lekkere soep.

Read more
Visbastilla - filodeeg gevuld met een vulling van vis en mihoen

Visbastilla – filodeeg gevuld met een vulling van vis en mihoen

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

De Marokkaanse keuken staat bekent om zijn pastilla´s. Dit zijn grootte rijk gevulde hartige taarten. Zowel de vis als de kippastilla worden vaak als hoofdgerecht geserveerd tijdens Marokkaanse bruiloften of andere feestelijke gelegenheden. Deze pastilla is zowel hartig als zoet van smaak, omdat er amandelen, kaneel en suiker in verwerkt ...

Read more
Couscous salade

Couscous salade

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Tip Serveer deze couscoussalade eens in bootjes van ijsbergsla of garneer de salade met olijven of doe er tonijnstukkjes doorheen

Read more
Gevulde kip met rijst uit de oven

Gevulde kip met rijst uit de oven

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

gebraden kip gevuld met rijst. lekker als voorgerecht maar ook als hoofdgerecht!

Read more
Gebraden gehakt met  tapenade (van mmu)

Gebraden gehakt met tapenade (van mmu)

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.8 / 5)

Gebraden gehakt met tapenade, Recept van mmu. Ik maak dit om op stokbrood te eten, is heerlijk voor bij de zogenaamde " borrel". Dus moet je weer eens wat maken voor je werk, dan ben je hier heel snel klaar mee. Je kan het ook als hier op de foto ...

Read more
Gebakken vis

Gebakken vis

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Read more