Loader

Recipes From Cuisine: Franse

Mini-cheesecakes met frambozenswirl

Mini-cheesecakes met frambozenswirl

Recipe Type: , Cuisine: , , ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Ik koos voor de versie met frambozenswirl, een soort marmercheesecakejes met verse frambozen. Superlekker en ze zien er ook nog eens mooi uit!

Read more
Griesmeel Stokbrood

Griesmeel Stokbrood

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Ik heb vandaag stokbrood recept uitgeprobeerd van womenstical. Het is aardig gelukt voor de eerste keer. Ik heb hier en daar wel wat aangepast aan het recept.

Read more
Maltesertaart

Maltesertaart

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Al weken droomde ik over de maltesertaart, ik zag hem ooit ergens op facebook en had het recept opgeslagen om ooit eens te maken. Maar wanneer maak je zo'n taart? Hij is behoorlijk machtig en zoet, dus je kunt dat niet zo met zijn tweetjes opeten.

Read more
Stokbrood met geitenkaas

Stokbrood

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Stokbrood, Zeef het meel, en het zout met het volkorenmeel in een grote kom. Los de gist op in het warme water en doe dat bij het meel.

Read more
Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Ik weet nog goed dat deze broodjes een van de eerste baksels waren die ik uitprobeerde. Gezien bij de "recepten van Kitchenprinces". Niet wetende dat gistdeeg erg bewerkelijk is, ging ik aan de gang en had meteen het recept maar even verdubbeld. Resultaat? Baksteenbroodjes waar je een raam mee in ...

Read more
Vanillekrullen

Vanillekrullen

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Deze broodjes zijn heerlijk door de vulling met vanille. Ik heb bereidingsfoto's gemaakt voor het vouwen van de broodjes in deze vorm.

Read more
Slagroom stijf kloppen

Slagroom stijf kloppen

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Slagroom kan worden bereid uit verschillende soorten dunne room die van de volle melk worden geschept. Het vetaandeel van slagroom bedraagt 30 à 40 procent. - wikipedia

Read more
Madline (madeleine)

Madline (madeleine)

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Heerlijke cakejes in schelpjesvorm! De cakejes zijn afkomstig uit Commercy, een provincie in het noorden van Frankrijk. "Madeleine" zou in de 18e eeuw een boerin zijn geweest, die bij het onverwacht bezoek van hertog Stanislaus Leszczynski deze cakejes zou hebben gebakken met wat ze op dat moment in huis had. ...

Read more
creme-brulee

Créme brulee

Recipe Type: Cuisine: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Crème brûlée is een custardachtig nagerecht, met daaroverheen een gekarameliseerde laag suiker. De precieze oorsprong van het gerecht is onbekend. Het kan afkomstig zijn uit Frankrijk, Groot-Brittannië of Catalonië.

Read more
Preitaart

Preitaart

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Ik ben een grote fan van hartige taarten en dan vooral van preitaart; je kunt deze taart geven als voor- of bijgerecht of in dunne punten gesneden als hartig hapje. Onderstaand recept is een basisrecept voor preitaart, maar je kunt aan het prei/ei/roommengsel van de vulling ?³?³k bijvoorbeeld kleingesneden runder-of ...

Read more