Loader

Twee kleuren cake

2005-12-07
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 21
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

21 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 3 eieren,
    200gr boter,
    200gr suiker,
    220 gr bloem,
    3 eetlp gemalen kokos,
    1 zakje vanillesuiker,
    1 zakje bakpoeder,
    kleurstof

Method

Step 1

verwarm de oven op 175gr.

klop de boter met de suiker en vanillesuiker goed door elkaar.

voeg dan een voor een de eieren toe en mix dit goed tot een mooi beslag.

doe dan de gemalen cocos erbij.

zeef de bloem met de bakpoeder en voeg dit toe en klop dit verd goed door elkaar.

doe de helft van het beslag in een kom en voeg er een paar druppels kleurstof toe, niet te veel anders wordt het te donker.

doe dat ook met de andere helft, je kan ook een andere kleur gebruiken als je wilt.

doe het beslag in een ingevette bakblik enlaat het ongeveer 40 min in de oven goudbruin bakken.

laten afkoelen, poedersuiker erover heen en smullen maar.

Deel dit recept met anderen

Comments (24)

  1. posted by receptenvrouw on 07-12-2005

    wanneeer komt het recept??????

  2. posted by ellouisa on 07-12-2005

    Ziet er heerlijk uit!! leuk zo met dat roze!

  3. posted by zaid on 10-12-2005

    waneer komt de recept

  4. posted by pareltje on 11-12-2005

    hier is het recept,ik hoop dat het zal smaken dames.

  5. posted by ellouisa on 11-12-2005

    bedankit voor je recept islaamparel!

  6. posted by pareltje on 11-12-2005

    graag gedaan

  7. posted by islamia on 12-12-2005

    ziet er erg lekker uit maar waar koop je kleurstof?

  8. posted by pareltje on 12-12-2005

    ik haal het bij de konmar,maar je kan het ook bij de toko halen.

  9. posted by receptenvrouw on 12-12-2005

    thnx voor het recept en het is zo makkelijk ik ga het echt een keer maken mss als het offerfeest is.

  10. posted by zaid on 17-12-2005

    moet ik het met elkaar mengen die helften

  11. posted by pareltje on 17-12-2005

    ja,je moet het gekleurde beslag mengen.

  12. posted by Goegie* on 09-01-2006

    moet er geen melk bij? Ik ben de cake nu aan t maken maar het beslag is enorm dik en ik lees nu pas dat mel er niet bij staat, ik ga het risico nemen en doe toch melk bij het beslag want ik weet dat ik zo laat geen antwoord kan krijgen.. 🙁

  13. posted by MADAME CUISINE on 10-01-2006

    Nee, er hoeft geen melk bij.
    je meot de boter met een mixer, mixen het liefst met een elektrische.
    dan word het luchtiger.

  14. posted by Goegie* on 10-01-2006

    De cake is goed mislukt, hij was heel nat! Mar weet je wat ik niet snap..de deeg was enorm stevig, is dat normaal voor een cake? Ik heb een elek.mixer gemixt! Echt jammer.. Toch bedankt Madam cuisine!

  15. posted by MADAME CUISINE on 11-01-2006

    Ik maak ook vaak cake’s met alleen suiker, eieren en boter.
    Je moet de suiker altijd geod met de boter opkloppen totdat het creme wordt.
    Dan een ei, goed kloppen, dna het volgende en pas het volgende ei toevoegen todat het eerste goed opgenomen is.
    Meel moet je altijd het liefst 3x zeven, dan wordt je deeg luchtiger.
    Je kan beter iets minder meel dan meer meel gebruiken.

    dat waren een paar tips voor een volgende keer.

    p.s.: een dik beslag kan soms toch een goede luchtige cake worden.

  16. posted by Goegie* on 13-01-2006

    Ik ga het gauw nog eens proberen, dankjewel meid! Liefs

  17. posted by ellouisa on 13-01-2006

    Ik doe het ook zoals madame cuisine. En mislukt eigenlijk nooit, bij worden dikke beslagen zelfs luchtiger dan van die dunne lopende beslagen.

  18. posted by pareltje on 18-01-2006

    ik lees dit nu pas mar ik zie dat mmu je al geholpen heeft.
    het deeg hoort idd stevig te zijn maar zoals mmu al zei,je moet het met een electrische mixer kloppen..idd de boter eerst goed met de suiker kloppen en de eieren een voor een toevoegen tot het andere ei goed is opgenomen.

  19. posted by pareltje on 18-01-2006

    ellouisa en mmu bedankt voor het helpen van goegie.ik hoop datde cake nu beter lukt

  20. posted by Esmaatje on 01-03-2006

    in plaats van die rode en groene kleurstof te gebruiken, kun je het ook doen met cacao 🙂
    helft normaal beslag en helft cacao beslag..zo heerlijk!

  21. posted by ellouisa on 27-04-2006

    Hij staat nu in de oven, ben benieuwd 😀

  22. posted by ellouisa on 27-04-2006

    Hij is herlijk, bedankt voor het recept meid!! xxx

  23. posted by MADAME CUISINE on 28-04-2006

    Deze ga ik maken maar dan met Cacao.
    Ik heb zelf ook zo’n recept, even opzoeken waar ik het gelaten heb, maar het lijkt hetzelfde.

  24. posted by pareltje on 01-06-2006

    ellouisa graag gedaan meid,k ben blij dat het gesmaakt xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.