Loader

Aardbeienstam

2008-02-19
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.2 / 5)

3.2 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

  • Huisjes van ontbijtkoek

    Huisjes van ontbijtkoek

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 400 gr aardbeien
    50 gr geschaafde amandelen
    1 vanillestokje
    1 hotelcake(400gr)
    2,5 dl melk
    2 el amandellikeur
    50 gr suiker
    2 dl slagroom
    1 el maizena
    1 zakje slagroomversteviger

Method

Step 1

Maak de aardbeien schoon. Bewaar enkele hele aardbeien met kroontjes voor de garnering.
Halveer de aardbeien. Verwarm 2dl melk met het opengesneden vanillestokje en laat ze 10min zachtjes trekken.
Meng de maizena met 1/2 dl melk. Roer dit mengsel door de melk en laat de vla binden.

Laat de vla onder af en toe roeren en afkoelen. Rooster de amandelen in een koekepan goudbruin.

Snijd de cake in de lengte 3 plakken van 1, 5cm dik. Besprenkel ze met amandellikeur.

Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf. Schep de vla en 3/4 deel van de amandelen door de slagroom. Zet het mengsel even in de koelkast.

Bestrijk de cakeplakken met de amandelroom. Verdeel de aardbeien over de plakken. Stapel de plakken en garneer de bovenste met de hele aardbeien.

Strooi de rest van de amandelen erover.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by sjaahida on 17-03-2008

    Heb je geen halal versie zonder liquer ?

  2. posted by bloemetje* on 26-10-2008

    We laten de liquer gewoon er uit hé.
    Ik doe dat altyd met de belgiche resepten. Groetjes

  3. posted by misskokinzainab on 04-09-2009

    de liquer gewoon er uit hé.
    Ik doe dat altyd met de beer uit We laten de liquer gewoon er uit hé.
    Ik doe dat altyd met de belgiche resepten. Groetjeshé.
    Ik doe dat altyd met de belgiche uit hé.
    Ik doe dat altyd met de belgiche reseptenlgiche reseptenWe laten de liquer gewoon er uit hé.
    Ik doe dat altyd met de belgiche gewoon er uit hé.
    Ik doe dat altyd met de belgiche resepten

  4. posted by sadiye on 04-09-2009

    hahaha alles goed daar 😀

  5. posted by hanan1977 on 09-09-2009

    waarschijnlijk bedoeld ze amandelessence, zou in ieder geval een goed alternatief zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.