Loader

Aardbeientiramisu

2015-01-12
  • Servings: 4
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.6 / 5)

4.6 5 20
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

20 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

  • Banoffee taartjes - taartjes met banaan en karamel

    Banoffee Taartjes – taartjes met banaan en karamel

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 500 g aardbeien
    el poedersuiker, gezeefd
    - 100 ml slagroom
    - 250 g mascarpone, losgeklopt
    - 1 pak lange vingers

Method

Step 1

Pureer 300 g aardbeien en snij 200 g aardbeien in plakjes. Breng de puree op smaak met 2½ el poedersuiker. Klop de slagroom stijf met de rest van de poedersuiker. Roer ½ dl aardbeienpuree door de mascarpone en spatel dan de slagroom er luchtig door. 

Leg in een kleine rechthoekige schaal (geen metaal) een bodem met lange vingers.

Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers, schep de helft van de aardbeienroom erop en strijk de bovenkant glad. Schik hierop weer lange vingers, verdeel de rest van de aardbeien erover en strijk de rest van de room er over uit.

Laat het nagerecht minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Schenk voor het serveren de rest van de aardbeiensaus erover en garneer eventueel met 'n blaadje citroenmelisse.

De tijd van de aardbeien zit er weer op, een receptje voor volgend jaar inschallah.

Foto: Eet lekker blog

Deel dit recept met anderen

Comments (14)

  1. posted by Annie on 27-10-2005

    was mascarpone eigenlijk ?

  2. posted by Samyrah on 27-10-2005

    Mascarpone is een italiaanse verse kaas.

  3. posted by Rzinia on 05-12-2005

    zijn de lange vingers niet te hard om te eten dan? want normaal doop je ze in koffie of zo maar hier leg je ze gewoon zo

  4. posted by Samyrah on 05-12-2005

    neen hoor , door het room-mascarponemengsel worden ze zacht.

  5. posted by romaysa on 24-07-2006

    hoe kun je slagroom het beste stijf kloppen want bij mij lukt het nooit

  6. posted by MADAME CUISINE on 03-08-2006

    Je kan van die klopfix zakjes kopen in de supermarkt, die zorgen ervoor dat je slagroom snel stijf wordt.
    En een elektrische mixer helpt ook mee…hihi

  7. posted by amina12 on 26-12-2006

    moet je de slagroom nou zelf maken of moet je het kopen en dan pantel je de slagroom???
    maaar bedankt xxxx

  8. posted by nador girl on 22-10-2007

    dat mascarpone smaakt dat ook echt naar kaas????????? thnxxx

  9. posted by Moussie on 25-10-2007

    Nee niet echt, het is eerder dat het een romig smaak geeft in de aardbeientiramisu. Maar het heeft niet echt een kaassmaak. Ik heb deze zo vaak gemaakt en iedereen is er gewoon gek op. Hartstikke lekker recept.

  10. posted by Mocro Girl on 09-01-2008

    Ik heb hem zo,n 10 min gelden gamaakt egt lekker

  11. posted by salaat5 on 20-03-2008

    echt waar ik wilt ook proberen maar wat is mascarpone ik wilt ook weten dankje

  12. posted by jaghaoui on 14-11-2008

    haha grapig, ik kon het ook niet vinden.Het is een soort geiten kaas in een bakje. Het ligt in de koeling in de buurt van de kaas. veel succes

  13. posted by Sultana on 22-11-2008

    ik heb ‘m vaak gemaakt, heerlijk! Maar ik heb er nu een variant op; ipv plakjes aardbei tussen de lagen doe ik klein gesneden aardbeien door het roommengsel.

  14. posted by gerda on 15-04-2009

    voor een minder vette variant gebruik ik voor tiramisu altijd magere kwark ipv. mascarpone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.