Loader

Appelbroodjes

2008-03-11
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 16
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

16 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 zakje gedroogde gist
    100 ml lauwe melk
    beetje zout
    75 gr zachte boter
    50 gr suiker
    1 ei
    350 gr bloem
    Vulling:
    3 appels
    1 el bloem
    1 tl kaneel
    1 el suiker
    handje rozijnen

Method

Step 1

Verse gist oplossen in de melk en 10 minuten afgedekt laten staan. Droge gist door bloem mengen. Bloem (met gist of zonder gist) in een kom doen. Melk, suiker en ei erbij en even mengen. Dan de boter erdoor mengen en het snufje zout erbij doen. Alles kneden tot een glad deeg (als het plakt wat bloem toevoegen). Laat dit afgedekt voor 1 uur rijzen.

Snijd ondertussen de appels in kleine stukjes en meng het met de kaneel, suiker, bloem.

Rol het deeg daarna uit tot een vierkante lap van 30 bij 40 cm. Verdeel de vulling hierover en rol het strak op (vanaf de brede kant). Snijd het in plakjes van 2 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Laat nog 30 minuten afgedekt rijzen. Daarna bestrijken met eidooier en op 225 graden voor 15 minuten bakken.

Deel dit recept met anderen

Comments (9)

  1. posted by superkok on 25-03-2008

    ziet er lekker uit

  2. posted by kariema on 20-10-2008

    nou dat ziet er lekker uit!

  3. posted by Marajana on 07-12-2008

    waar kan ik die verse gist halen of is het zelfde als gedroogde gist?

  4. posted by fatima66 on 15-12-2008

    waar je brood mee bakt!!

  5. posted by sania on 31-01-2009

    o ik vind het zo mooi ik heb er meteen een gemaakt en mijn ogen schoten er van uit (leterlijk) het is lekker

  6. posted by Hajaar on 26-02-2009

    Ziet er lekker uit. Ik denk dat ik het ook zal proberen!! Maar een vraagje..kun je twee dezelfde gist gebruiken??….dank je well!!.

  7. posted by Hajaar on 26-02-2009

    Ziet er lekker uit. Ik denk dat ik het ook zal proberen!! Maar een vraagje..kun je twee dezelfde gist gebruiken??….dank je well!!.

  8. posted by droompje on 03-09-2009

    Er staat doe er verse gist bij, bedoel je dat je twee soorten gist voor nodig hebt? Het ziet er echt heerlijk uit!!!

  9. posted by saartje2009 on 23-10-2009

    Ze zijn lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.