Loader

Appelbroodjes

2006-10-11
  • Servings: 12-16 stuks
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 19
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

19 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 20 gr verse gist of 1 zakje gedroogde gist
    100 ml lauwe melk
    Snufje zout
    75 gr zachte boter
    50 gr suiker
    1 ei
    350 gr bloem
    Vulling:
    2-3 appels
    30 gr gehakte amandelen of hazelnoten
    1 el maizena of bloem
    1 tl kaneel
    1 el suiker
    Sap en schil van 1 citroen

Method

Step 1

Verse gist oplossen in de melk en 10 minuten afgedekt laten staan. Droge gist door bloem mengen. Bloem (met gist of zonder gist) in een kom doen. Melk, suiker en ei erbij en even mengen. Dan de boter erdoor mengen en het snufje zout erbij doen. Alles kneden tot een glad deeg (als het plakt wat bloem toevoegen). Laat dit afgedekt voor 30 minuten rijzen.
Snijd ondertussen de appels in kleine stukjes en meng het met de kaneel, hazelnoten, maizena, suiker, citroenrasp en - schil.
Rol het deeg daarna uit tot een vierkante lap van 30 bij 40 cm. Verdeel de vulling hierover en rol het strak op (vanaf de brede kant). Snijd het in plakjes van 2 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Laat nog een kwartier afgedekt rijzen. Daarna bestrijken met eidooier en op 225 graden voor 15 minuten bakken.

* Je kan de kaneel weglaten als je er niet van houdt.
* Het deeg groeit niet erg in volume tijdens het rijzen.

Deel dit recept met anderen

Comments (11)

  1. posted by sami on 12-10-2006

    is het wel luchtig ?

  2. posted by ellouisa on 13-10-2006

    ja

  3. posted by Wafaa on 17-10-2006

    kan ik in plaats van amandelen/hazelnoten ook rozijnen gebruiken?
    ik ga die vandaag inscha allah maken!!

  4. posted by ellouisa on 17-10-2006

    Jahoor dat kan!

  5. posted by libeluli on 08-11-2006

    mjamieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ellouisa en libeluli strikes again, ssssssssjooooooooooo hey echt lekker hoor, ik krijg maar complimentjes op me werk hihihihi die zijn voor jou hoor- ga zo door liefs libeluli

  6. posted by gelderse on 08-11-2006

    Heerlijk i.p.v appeltaart. Bij een lekker mok koffie.

  7. posted by ellouisa on 08-11-2006

    🙂 Leuk om te horen dames!!!

  8. posted by amientje on 31-08-2007

    wat is lauwe melk daar heb ik nooit van gehoord(hihih)

  9. posted by Moussie on 30-09-2007

    Ik heb ze uitgeprobeerd, op zich wel lekker, maar ze zijn bij mij niet luchtig, maar juist een beetje hard. Wat heb ik fout gedaan?

  10. posted by Koezina_Layla on 06-10-2007

    ik heb uitgeprobeerd maar een beetje droog en hard vond ik het wel
    ik denk dat het een kwestie is van vaker uitproberen dan wordt ie vast beter

  11. posted by AmatoAllah on 06-03-2009

    hummmmmmmmm ze zien er lekker uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.