Loader

Appeltaartjes

2011-08-08
  • Yield: 6 stuks
  • Prep Time: 50m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg
    2 appels
    Rozijnen
    Citroensap
    3/4 theelepel kaneel
    Beetje honing
    Handjevol Amandelen fijn gehakt.(zelf bij toegevoeg dus hoeft niet!!)
    Eigeel of melk voor het bestrijken
    *6 Kleine bakvormpjes
    Crème:
    20 gram basterdsuiker ( Ik heb bruine gebruikt )
    20 gram suiker
    40 gram zachte boter
    1 ei

Method

Step 1

Roer de boter en de suiker zacht en romig.
Voeg het ei toe en roer
alles tot een gladde creme.
Vuur uit en laat afkoelen.

Schil en snijd ondertussen de appels in kleine stukjes en meng deze met beetje honing, rozijnen, citroensap en kaneel.



Bekleed de vormpjes met 1 plakje bladerdeeg en haal de overtollige randjes eraf, daar maak je straks reepjes van voor over de taartjes.
Prik de deegbodem hier en daar met een vork in zodat het niet later gaat rijzen.
Verdeel de appelvulling over de deegbodem en giet nu het boter-suiker-ei-crème in de vormpjes.


Schik de reepjes horizontaal en verticaal op de taartjes, bestrijk ze met eigeel of melk.

Bakken op 180 graden in een voorverwarmde oven, ongeveer 35/40 minuten.

!!De appeltaartjes waren bij mij van de bovenkant en binnenkant gaar, maar de onderkant nog niet door de vormpjes.
Even uit de vormpjes halen, en op hun kop in de oven terug leggen totdat de onderkant gaar is!!*

Dames en Heren wil je meer dan 6 maken..doe dan alles dubbel he!

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by dikrayat on 09-02-2012

    machaalah…ze zien lekker uit ..en ook makkelijke te bereiden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.