Loader

Baklava rolletjes

2012-08-03
  • Servings: 4
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 16
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

16 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Baklava is een lekkernij van Turkse oorsprong die meestal als dessert wordt gegeten. Baklava wordt vooral verkocht in landen die ooit behoorden tot het Byzantijnse of Ottomaanse rijk, het huidige Turkije, dat wil zeggen van de Balkan tot het Midden-Oosten. In België en Nederland is hij vaak te vinden in Turkse en Griekse winkels, of als dessert in Turkse en Griekse restaurants.

Ingredients

  • - 1 pak filodeeg
    - 300 gr verschillende gemalen noten
    - 4 el poedersuiker
    - 1 tl gemalen kardemom
    - 250 gr gesmolten boter + ongeveer 50 ml zonnebloemolie
    - 1 lange dunne roller (Ik heb die bij de Turkse winkel gehaald)
    Suikersiroop
    - 1 kopje van 200 ml suiker
    - 100 ml water

Method

Step 1

Doe de poedersuiker en cardemom bij de gemalen noten. Haal de filodeeg uit de verpakking en leg het in de breedte voor je neer.Vouw het open. Besmeer dan de bovenkant met boter en strooi er dan wat gemalen noten erover.


Leg de roller helemaal aan de voorkant en rol het eerste velletje op. Leg het dan even voor je neer. Besmeer weer een velletje met boter, maar nu hoef je er geen noter erover heen te strooien maar neem je die roller waar nog andere filodeeg aan zit en ga je weer van voor naar achter rollen. Zet de stok rechtop en druk het naar beneden. Druk het goed aan.  Doe het dan in een schaal.


Zo ga je verder tot je filodeeg op is. Besmeer dan de bovenkant met boter en bak het in de voorverwarmde oven op 200 graden tot het goudbruin uitziet van boven. Ondertussen maak je de suikersiroop klaar.

Suikersiroop:
1 kopje van 200 ml suiker
100 ml water

Breng dit voor ongeveer een kwartiertje aan de kook. Als de baklava klaar is, doe je gelijk de suikersiroop erover heen. Laat de baklava voor een paar uurtjes intrekken.

Hier heb je nog een filmpje van de bereidingswijze van baklava rolletjes.

http://www.yemek-tarifi.nl/recepten/video-recepten/video-categorieen/bekijkvideo/8/koekjes/baklava-rolls-its-easier-than-making-squares.html

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.