Loader

Baklava

2005-10-07
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 21
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

21 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 1/2 pak filobladerdeeg (diepvries à 225 g)
    - 200 g gepelde walnoten
    - 1 theelepel kaneel
    - 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
    - 60 g boter
    - 75 g suiker
    - 1 sinaasappel
    - 4 eetlepels vloeibare honing
    Materialen
    - ovenschaal ca. 25 x 15 cm

Method

Step 1

(Ca. 2 uur van tevoren: filodeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.)

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.

Walnoten (in keukenmachine) fijn hakken, kaneel en kruidnagel erdoor mengen. In pannetje boter smelten. Vorm met boter bestrijken.

Vellen deeg in breedte halveren. Velletje deeg in vorm leggen, met boter bestrijken. Dit nog 3 keer herhalen. Helft van walnotenmengsel erover verdelen. Afdekken met 2 beboterde velletjes deeg.

Rest van walnotenmengsel erop scheppen. Afdekken met rest van velletjes deeg, elk velletje met boter bestrijken.

Met scherp mes inkepingen maken voor 8 stukjes. Baklava in midden van oven in ca. 35 minuten lichtbruin bakken.

Nabereiden

Intussen sinaasappel schoonboenen en schil raspen. Sinaasappel uitpersen, sap zeven en met water aanvullen tot 1 dl. Suiker met sinaasappelrasp en verdund sap aan de kook brengen. Op laag vuur ca. 5 minuten tot siroop in laten koken.

Honing erdoor roeren, tot gebruik af laten koelen. Baklava uit oven nemen en siroop erover schenken. Baklava minstens 1 uur laten staan om siroop goed in te laten trekken.

Via inkepingen in blokjes snijden.

Baklava lauwwarm of op kamertemperatuur serveren met een kopje sterke koffie.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by miss france on 12-10-2005

    dit is echt lekker, ik koop het altijd

  2. posted by couscous on 30-12-2008

    ja heerlijk ik ga het maken

  3. posted by faathje on 03-09-2009

    en couscous is het gelukt…

  4. posted by ahhadouch on 15-09-2009

    ik denk dat ik mijn man erg blij maak met dit,hihi….

  5. posted by pipi070 on 11-08-2012

    mmmm heerlijk ben gek op baklava met walnoten nu heb ik gwn recept kan ik het maken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.