Loader

Banketbakkersroom

2012-08-07
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Ingelegde citroenen

    Ingelegde citroenen

  • Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

  • Mini bananenpannenkoekjes

    Mini bananenpannenkoekjes

  • Krokante bladerdeeghapjes met knakworst

    Krokante bladerdeeghapjes met knakworst

  • Gepaneerde pannenkoeken met garnalen en kaas

    Gepaneerde pannenkoeken met garnalen en kaas

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 2 eigeel
    - 40 gram suiker
    - 20 gram bloem
    - 1/4 l melk
    - 1 zakje vanillesuiker

Method

Step 1

Roer in een kommetje de eieren schuimig samen met de suiker en meng er de bloem door.

Verdun het mengsel met een scheutje van de koude melk.
Breng  in een pannetje de rest van de melk aan de kook en voeg er al roerend het dooiermengsel aan toe.

Laat de massa al roerend circa 4 minuten zachtjes koken tot het een zeer dikke vla is geworden.

Roer er daarna de vanillesuiker door. Laat af koelen en roer af en toe door om geen vel te laten ontstaan.
Als het geheel volledig is afgekoeld zet je het in de koelkast om koud te worden.

Succes, mislukken kan haast niet!!

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by fatihaoemromaisae on 14-08-2012

    Sallaam Najet. Ik had een vraagje. Hoeveel is 1/4 dl melk? ik doe meten meestal met een thee glas. komt dat overeen met elkaar? Ik hoor het graag. Soekran alvast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.