Loader

Basbousa

2015-01-23
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 24
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

24 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Basbousa, lekker zoet griesmeel gebak voor in de ramadan.

Ingredients

  • - 3 limonadeglazen fijne griesmeel
    - 1 limonadeglas grove griesmeel
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 2 zakjes bakpoeder
    - 3 eetlepels mazhar
    - 1 1/5 glas suiker
    - 250 gr naturel yoghurt
    - 100 gr gemalen amandelen
    - 250 gr gesmolten boter
    Siroop:
    - 2 limonadeglazen suiker
    - 1 1/5 glas water
    - 1 eetlepel citroensap
    - honing
    Decoratie:
    - Hele amandelen

Method

Step 1

Alle ingrediënten samen mengen. Bedek een bakblik met bakpapier. Je kunt evt. een ronde of rechthoekige bakblik gebruiken. Ik zelf gebruik een ronde. Dan half bakken in de oven. Dus niet goudbruin laten worden.

Daarna de amandelen erop leggen zodat wanneer je de koek snijd elk stukje een amandel heeft. Giet daarna gelijk de helft van de siroop over de koek heen en doe de schaal terug in de oven.

Na het goudbruin bakken van de koek de rest van de siroop er overheen gieten. Voor een mooi zicht kun je de koekjes het beste in ruitjes snijden en dan apart in een papieren koek of cakevormpje leggen.

Veel succes!!!!

Deel dit recept met anderen

Comments (15)

  1. posted by sadiye on 29-08-2009

    hmmmmmmmmmmm

  2. posted by sadiye on 29-08-2009

    hoe groot is je limonade glas?

  3. posted by sadiye on 29-08-2009

    hoeveel honing moet erin?

  4. posted by sadiye on 29-08-2009

    hoelang moet je de syrup laten koken??moet het dik worden?

  5. posted by sadiye on 29-08-2009

    hoeveel graden moet het gebakken worden?

  6. posted by sadiye on 29-08-2009

    en moet de siroop warm heet of koud eroverheen?

  7. posted by sadiye on 29-08-2009

    😀

  8. posted by koken20 on 30-08-2009

    lijkt me lekker

  9. posted by sadiye on 30-08-2009

    ik ben deze nu aan het maken hij zit in de oven

  10. posted by sadiye on 31-08-2009

    ik heb hem gemaakt maar ik vond hem zo droog ik denk dat er meer siroop in moet.

  11. posted by gerda on 31-08-2009

    sadiye probeer maar eens de besbousa het recept is van ummadam ik vind die heerlijk

  12. posted by sadiye on 31-08-2009

    hoi gerda ik had die andere besbousa ook geprobeerd hij is ook lekker maar persoonlik vind ik deze lekkerder alleen ga ik er volgende x meer siroop opdoen 😀 bedankt

  13. posted by snia on 16-09-2009

    eet smaakelijk!!!

  14. posted by sadiye on 16-09-2009

    😀

  15. posted by Oumrayen on 24-09-2009

    Ik Heb dit ook gemaakt, maar eigenlijk een mix gemaakt van dit recept en de andere besbousa. En het was zzzoooooo lekker dat niemand geloofde dat ik het zelf had gemaakt. Ik heb wel meer siroop gemaakt en wateriger gemaakt als in het recept vermeld. En dan heb ik ook nog eerst de helft van het beslag in het bakblik gedaan en dan een laagje gemalen amandelen en dan de rest van het beslag. heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.