Loader

Beghrir – gringo – hatita – pannenkoeken

2013-01-13
  • Servings: 1
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 22
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

22 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Gringo / Baghrir / Hartita is een soort dun pannenkoekje dat ook wel ‘duizend-gaten’ wordt genoemd. Dit wordt meestal ’s avonds of bij het ontbijt gegeten. Ze worden naar smaak met honing.

Ingredients

  • - 2 kommen meel
    - Halve kom fijn griesmeel
    - Halve blokje gist
    - 1 tl zout
    - 1 tl suiker

Method

Step 1

Doe alle ingrediënten in een kom, voeg lauw water erbij tot je een pannenkoekbeslag krijgt. Gebruik een elektrische garde, net zo lang tot je belletjes ziet.

Dek het beslag goed af met een theedoek of plastic en laat het beslag rijzen op een warme plek.

Na een half uur a drie kwartier kun je even spieken of het beslag goed is gerezen. Is het beslag in dikte en hoogte gerezen en zie je wat belletjes dan is het vrijwel zeker dat de gringo's / Baghrir zullen lukken.

Nu het pan verhaal: ik heb geen speciale koekenpan, het is een simpele koekenpan van de blokker, en ik gebruik deze ook voor tortilla en dergelijke, ik persoonlijk vind het een fabeltje dat je een speciale koekenpan moet hebben, keus ligt echter aan jou.

Zorg dat je het beslag in een KOUDE koekenpan giet, en dan op hoog vuur. Zodra de gaten allemaal zijn uitgekomen zet je het vuur lager.

Draai de gringo niet om, check alleen de onderkant of ie mooi goudbruin is, leg de gringo dan op een theedoek. Na elke gringo de koekenpan met koud water afspoelen. 

Na afloop kun je olijfolie of honing gebruiken op de gringos..

Eet smakelijk

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.