Loader

Bisara

2010-02-20
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 14
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

14 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 250 gram spliterwten
    1teentje knoflook
    1 tl prikante paprikapoeder
    1tl zout
    1tl gember
    1tl saffraan
    1tl zwarte peper
    olijfolie

Method

Step 1

Doe de spliterwten in een pan en voeg er water bij tot ze helemaal onder zitten. Doe de teentje knoflook bij en laat het aan de kook 20 a 30 minuten (je weet waneer ze gaar zijn als je er een pakt en heel zacht is).

Pak dan een groote lepen en roer dood de pan tot het net een soepje is somige mensen doen het ook met een mixer, ik vindt het maklijker met een grote lepel, je moet wel hardt roeren. As je denkt dat het goed is, pak je een tajine doe je er 2eetlepels olijfolie in en giet de bisara er in en voeg de kruiden er bij.

Doe er nog een half thee glas water bij en laat het rustig op het vuur. Na 10 min haal je het van de vuur en doe nog een klein beetje olijfolie er op als je het wilt bedienen.

Eet smakelijk!

Bismiallh

snij Marokkaans brood in lange stukken zet het even op de grill
en seveer het er bij

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by lina-mae on 17-05-2013

    Ik ga dit recept straks proberen, voor de eerste keer hoop dat t gaat smaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.