Loader

Chorba met kip en couscous

2011-02-03
  • Servings: 1
  • Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    750 gram kippenbouten;
    1 blik (400 gram) tomatenblokjes of een blik gepelde tomaten fijnmalen in de keukenmachine;
    1 grote ui, grof gehakt;
    2 tenen knoflook, gehakt;
    1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt;
    1/2 bosje verse koriander, fijngehakt;
    150 gram couscous (middelgrof);
    1/2 theelepel paprikapoeder;
    1/2 theelepel gemalen komijn;
    1/2 theelepel kurkuma;
    1/2 theelepel chilipeper (meer of minder naar smaak);
    1 kaneelstokje;
    het sap van 1/2 citroen;
    2-3 kippenbouillonblokjes;
    2 liter water.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Verwijder het vel van de kippenbouten en snijd elke bout in tweeen.
Doe ze in een soeppan samen met de gehakte ui, de gehakte knoflook, de tomatenblokjes of gemalen tomaten uit blik, de specerijen en de verkruimelde bouillonblokjes.
Roer alles door elkaar en giet er 3/4 liter water bij.

Breng aan de kook en laat ongeveer 45-50 minuten zachtjes koken.

Haal de gekookte kipstukken uit de bouillon, laat iets afkoelen en verwijder de botjes.
Snijd het kippenvlees aan stukken en houd apart.

Giet 1 1/4 liter water bij de bouillon in de pan, breng aan de kook en roer daar langzaam de couscous doorheen.
Doe er dan de fijngehakte platte peterselie en verse koriander bij en het sap van 1/2 citroen.
Voeg ook de gekookte stukjes kip toe.
Laat de soep nog ongeveer 10 minuten heel zachtjes koken zonder deksel op de pan, proef of de smaak goed is en dien dan kokendheet op in mooie grote kommen.

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by sadiye on 03-02-2011

    ziet er geweldig uit

  2. posted by amber20 on 04-02-2011

    Hetis ook een heerlijk soep; weer eens wat anders dan b.v. harira.
    Ik maak deze soep minstens 1x per week.
    groetjes,
    AMBER

  3. posted by martine on 20-03-2011

    lijkt me heerlijk ga t zeker een keer maken, bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.