Loader

Choumicha cake met amandelen

2009-08-26
  • Servings: 8
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 20
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

20 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Cake:
    4 eieren
    125 gr poedersuiker
    100 gr boter
    125 gr meel
    snufje zout
    1 zakje bakpoeder
    Glazuur:
    100 gr boter
    70 gr poedersuiker
    50 gr kokos
    50 gr amandelschaafsel
    30 gr meel
    5 cl melk

Method

Step 1

Cake:
Boter en de suiker goed mixen tot een glad mengsel. Dan de eieren, meel met bakpoeder en zout toevoegen en goed mixen. Je kunt het evt. met de hand mixen maar ook met de mixer. Daarna in een springvorm gieten die bedekt is met bakpapier aan alle kanten en goudbruin bakken op +/-170 graden.

Glazuur:
Boter en de suiker goed mixen tot een gladde crème.
Daarna de kokos en de helft van de amandelschijfjes toevoegen en mengen. Als dat goed gemixt is dan voeg je het meel en melk als laatste toe aan het mengsel.

Als je een glad mengsel hebt verkregen dan smeer je dit met een lepel voorzichtig uit op de afgekoelde cake. LET OP! Laat de cake wel in het bakblik zitten als je dit doet.

Wanneer je dit hebt gedaan strooi je de rest van de amandelschijfjes op de cake en bak je de cake opnieuw in de oven op +/- 170graden totdat de bovenlaag goudbruin is geworden.

Veel succes!!!!!!!

Deel dit recept met anderen

Comments (13)

  1. posted by sadiye on 26-08-2009

    😀 ik ben deze nu aan het maken ik laat jullie weten ;)nogmaals bedankt loubna

  2. posted by sadiye on 26-08-2009

    loubna ik heb deze cake gemaakt hij is heel erg lekker maar de cake is niet zo goed gaar van binnen weet jij wat ik fout heb gedaan??Glazuur van de bovenkant is wel goed gaar.Ik heb alles echt goed met een digitale weegschaal gewogen 🙁

  3. posted by mazida on 27-08-2009

    ziet er echt lekker uit maar wat voor boter moet ik doen en moet ik de boter laten smelten

  4. posted by sadiye on 27-08-2009

    mazida hier heb je een video van deze receptje.
    http://www.youtube.com/watch?v=k3Hu8TrttAQ&feature=related

  5. posted by essy on 27-08-2009

    ziet er heelrijk uit

  6. posted by loubna´s recepten on 27-08-2009

    Misschien kun je de oven wat lager zetten zodat de cake wat langer de tijd heeft om gaar te worden. Succes

  7. posted by sadiye on 28-08-2009

    ow ok zal ik volgende x doen bedankt

  8. posted by Iempje on 19-09-2009

    lekkerr

  9. posted by troep on 22-09-2009

    ik heb hem ook gemaakt hij is niet gelukt hij was hard de kleur was goed en het lijkt alsof ik te veel boter heb gedaan.De cake is heeeel vettig.moet ik de cake daarna omdraaien of moetik gewoon zo snijden..helppp

  10. posted by sadiye on 22-09-2009

    hoi troep wat jammer zeg ik had hem ook gemaakt hij is echt lekker alleen was die niet gaar van binnen je hoeft hem niet om te draaien.

  11. posted by troep on 17-08-2010

    ik ga het nog een keer proberen sadiye hoelang heb jij hem in de oven gehad

  12. posted by sadiye on 17-08-2010

    ik weet het niet meer is al een tijdje terug wanneer de cake goudbruin is dan is de cake wel goed 😀

  13. posted by houdabak on 16-01-2011

    ik heb de cake gisteren gemaakt heerlijk is de cake geworden!!!! keep going girls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.