Loader

Churros (gefrituurde deegstengels)

2005-10-06
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • eieren
    - 150 g bloem
    - 5 eetlepels olijfolie
    - 1 stukje citroenschil
    - 2 eetlepels suiker
    - snufje zout
    - olie om te frituren
    - poedersuiker uit strooibus
    Materialen
    - spuitzak (met kartelmond met grote opening),
    - keukenpapier

Method

Step 1

In kom eieren loskloppen. Boven andere kom bloem zeven. In pan 150 ml water met olie, citroenschil, suiker en zout aan de kook brengen. Citroenschil verwijderen.

Vuur laag zetten, bloem in één keer aan water in pan toevoegen en het geheel krachtig met houten lepel 1 à 2 minuten doorroeren tot deegbal ontstaat.

Pan van vuur nemen en losgeklopte eieren beetje bij beetje krachtig erdoor roeren tot gelijkmatig en glanzend deeg ontstaat. Bereiden Frituurolie verhitten tot ca. 185 ºC.

Deeg in spuitzak scheppen en in gedeelten slierten van ca. 10 cm in olie spuiten en ca. 4 minuten goudbruin frituren.

Laten uitlekken op keukenpapier en flink bestrooien met poedersuiker.

Churros serveren met dikke chocolademelk.

dit is zoooooo heerlijk vooral ook lekker bij marokkaanse thee!

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by mia1981 on 06-10-2005

    dit wil ik al zo lang proberen bedankt voor het recept 😉

  2. posted by Marisah on 06-10-2005

    Heb het wel eens geprobeerd, smaakte goed, maaaaaar… het deeg was zo stug dat mijn spuitzak stuk ging.. hoe kan ik dat oplossen?

  3. posted by MADAME CUISINE on 13-10-2005

    marisha, dat zelfde probleem had ik ook…:moe:

  4. posted by nahnah on 17-01-2009

    Hoi, je kan bij blokker een plastic spuitzak kopen en anders marskramer die zijn echt stevig. succes

  5. posted by nahnah on 17-01-2009

    srry maar ik kreeg het recept van iemand uit Marokko, er moet geen water in lauwe melk, ik maak het ook wel es en het lukt me altyd hmdl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.