Loader

Cous-Cous met melk en pompoen

2006-01-18
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 kg couscous
    600 ml water
    1 pompoen
    700 ml gekookte melk
    zout
    zonnebloemolie
    beetje boter.

Method

Step 1

  • Doe de couscous in een grote teil.
  • Voeg het water toe en dek de couscous af.
  • Laat de couscous voor ongeveer 15 minuten weken.
  • Zet ondertussen de stoompan op het vuur.
  • Haal met je handen de korrels los todat de couscous niet meer plakt.
  • Roer 3 eetlepels zonnebloemolie en zout door de couscous.
  • Vorm een bergje in de pan en zet deze boven de onderstepan, en laat de couscous 20 minuten, afgedekt koken.
  • Na 20 minuten, doe je de couscous weer in de teil.
  • Haal met een vork de korrels uitelkaar en los, kijk uit het is erg warm.
  • gooi 2 bekers koud water in scheutjes over de couscous en roer met je handen.
  • Dek het af en laat het voor 15 minuten staan.
  • Stoom de cous-cous weer voor 20 minuten.
  • Na 20 minuten, doe je de couscous weer in de teil.
  • Haal weer met een vork de korrels uitelkaar en los, kijk uit het is erg warm.
  • gooi 1 beker koud water in scheutjes over de couscous en roer met je handen.
  • Laat het voor de laatste keer weer voor 20 minuten stomen.
  • Daarna haal je het weer met je handen/vork uitelkaar en doe dan de boter door de korrels totdat deze gesmolten is.

Schil de pompoen en kook deze in water en zout totdat deze gaar is.

Kook de melk en voeg de laaste 5 minuten de pompoen toe aan de melk voor een zoete melk, vergeet de zout niet..

Schep de couscous als een berg op een groot bord.

Schenk de helft van dehete melk erover, en laat het een paar minuten intrekken.

Warm de overgbeleven melk op en schenk die over de couscous heen. Doe de pompoen bovenop.

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by MADAME CUISINE on 18-01-2006

    Voor de dames die zolang moesten wachten.. SORRY,maar ik kon het vorige recept niet typen bij die foto…
    Dus ik heb het op nieuw geplaatst.

  2. posted by faatje29 on 20-01-2006

    ZIET ER HEERLIJK UIT!!!!!
    MAAKT MIJN MOEDER OOK SOMS.

    ALLAH JE3 TIK SEHAH

  3. posted by nour on 22-01-2006

    ja dit ken ik ook

  4. posted by nahnah on 30-01-2009

    hoi ja zeker lekker maak het ook vaak in de winter, maar ik gebruik melk poeder completa, zalig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.