Loader

Créme brulee

2013-05-02
  • Servings: 4
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Crème brûlée is een custardachtig nagerecht, met daaroverheen een gekarameliseerde laag suiker. De precieze oorsprong van het gerecht is onbekend. Het kan afkomstig zijn uit Frankrijk, Groot-Brittannië of Catalonië.

Ingredients

  • 500 cc room
    - 7 stuks dooiers
    - 1 vanillestokje
    - 70 gr suiker
    - 50 cc water

Method

Step 1

Vanille stokje in de lengte doorsnijden, merg er uitschrapen en samen met het stokje in 50 cc water en 200 cc room en de suiker opkoken en 30 min laten trekken.

Van het vuur halen en de rest van de room toevoegen (stokje verwijderen)

Dooiers er door roeren, Dit mengsel in lage schaaltjes doen en afdekken met aluminium folie

De schaaltjes in een bakblik zetten en deze vullen met kokend water

Zet het bakblik 45 min in een voorverwarmde oven van 110 graden

De brulee laten afkoelen, als hij voldoende is afgekoeld in de koelkast zetten

Voor het serveren rietsuikser over de brulee strooie en karamelliseren met een brander 

Z

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.