Loader

Donuts

2012-08-11
  • Servings: 3
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 16
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

16 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ik heb vandaag een paar cakejes gebakken en ik heb donuts gemaakt. Deze donuts waren heel lekker en zacht. Dit recept is van Dina.  Ik heb het recept wel een beetje aangepast :)<br><br>De donuts krijg je rond middel van een klein beker te gebruiken en een kleine dopje.

Ingredients

  • - 3 eieren
    - 3 volle el boter
    - 2 vanille suiker
    - 1 blokje gist (1,5 zakje instant gist)
    - snufje zout/ of 1 theelepel
    - 1 tl suiker (Als je van zoet houd meer suiker. Ik ga geen siroop erover doen dus heb ik 3 el suiker erbij gedaan)
    - 2 grote glazen melk of 400 ml lauwe melk
    - Ongeveer 1 kg bloem

Method

Step 1

Meng met je handen eieren, boter, vanille suiker, suiker, blokje gist en lauwe melk.
Je doet er dan elke keer bloem bij tussendoor doe je er ook zout bij.

Het kan zijn dat er een heel klein beetje bloem over blijft.
Het moet een soepele deeg zijn net als brood of zelf iets soepeler.

Je moet het niet te veel kneden. Kneed het tot alles goed opgenomen is en dan laten rijzen voor ongeveer 30 minuten of totdat het deeg verdubbeld is. Bestuif de aanrecht met meel en rol het deeg uit. Ongeveer 1 cm dik. Snij rondjes uit met de beker en maak gaatje in het midden met een dop. Laat het dan weer 30 minuten rijzen op bakpapier zodat het niet plakt.

Je gaat ze nu bakken in olie op hoog vuur. Het bakt heel snel. Je laat ze dan afkoelen en dan kan je ze in chocoladeglazuur dopen.

Ik heb hier poedersuiker overheen gedaan en chocolade pasta gesmolten en ook eroverheen gedaan.

Je kan ook van te voren een siroop maken en daar moet je de donut heet in dopen .
Als je geen siroop of chocolade gebruikt dan moet je wel 3 eetlepels suiker in doen want anders is het niet zoet, maar het lekkerst is met siroop.

Recept van siroop:
2 glazen suiker
1 glas water
1 eetlepel honing

Ongeveer een kwartier laten koken op laag vuur.

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by fatihaoemromaisae on 14-08-2012

    Ziet er super lekker uit oem-younes. Ik ga deze recept zeker uitprinten en uitproberen. Heel duidelijk soekran!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.