Loader

Echt een lekkere la harira dat elke x goed lukt!

2009-08-22
  • Servings: 10
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 48
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

48 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Harira is de nationale Marokkaanse soep. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij.

Ingredients

  • - 1 kom kikkererwten
    - 1 kom stukjes rundvlees
    - 1 kom geraspte ui en gerapste 2 tomaten
    - 1 koffielepel gemberpoeder
    - snufje safraanpoeder
    - klein beetje zonnebloemolie
    - zout
    - halve koffielepel peper
    - halve liter water
    - 1 kom bloem
    - tomatenpuree
    - halve kom vermicelli
    - 1 kom gehakte peterselie en koriander

Method

Step 1

Koop kikkererwten in blik die al geweekt zijn. Haal de velletje er van af, en doe ze in een snel koker of gewoon in een grote kook pan.

Doe de stukjes vlees, uien en tomaten, de gemberpoeder saffraanpoeder en beetje olie er ook in. Pas op dat je niet te veel olie gebruikt!

Daarna zout en peper, mocht je thuis gemixte kruiden gebruiken moet je alleen dat erin doen. Doe er ong 2 liter water in, het ligt aan jou of je veel of weinig harira wilt maken. Je kan er ook andere groenten indoen, bv: wortels en linzen.

Laat alles ongeveer 45min doorkoken.

Tussendoor kun je er een knorr in gooien, voor de extra smaak.

Na 45min is de vlees al gekookt en de andere groentes ook.

Je mengt nu water met bloem. Gebruik heet water voor het kloppen, want als je koud water gebruikt en het in de harira giet dan krijg je klontjes. Ook hier moet je zelf kijken hoeveel bloem je gebruikt. Dus wil je een lichte harira of wil je een wat zwaardere? Even laten doorkoken.. Ongeveer 10min.

Hoeveel tomatenpuree je gebruikt ligt echt aan jezelf, het is puur dat de kleur verandert en dat je een tomatensmaakje krijgt wat heerlijk is. Voeg de tomatenpuree toe. Meng alles gooed door mekaar met een houte lepel. Laat 5min doorkoken.

Voeg aan de harira de vermicelli toe samen met de peterselie en koriander. Tijdens het gieten van de vermicelli goed doorroeren anders blijft de vermicelli bij mekaar plakken. Roer alles goed bij mekaar....

Na 10min kijken of de vermicelli gekookt is, en dan kun je aan tafel!

heet opdienen, met citroen schijfjes kun je het opdienen. smakelijk eten

Deel dit recept met anderen

Comments (8)

  1. posted by koken20 on 22-08-2009

    lekker,vooral nu na het vasten
    bedankt voor recept

  2. posted by Dounya101 on 22-08-2009

    ja ik vind het echt super lekker. ook lukt het iedere x en dat is echt belangrijk!

  3. posted by culinaire ramp on 24-08-2009

    Hmm ga ik morgen maken voor mijn schoonma die terug is uit marokko. vraagje: gebruik je geen prei of selder voor het bereiden van de harira? smaakt dit dan niet te hard naar tomaten? groetjes..

  4. posted by Dounya101 on 25-08-2009

    Nee ik gebruik geen prei of selderij, maar als je dat lekker vind kun je een klein beetje erin gooien. Ik gebruik gewoon kosbar en kruiden en ui en tomaat.

    Ik gebruik een grote pan.. en nee het proeft heerlijk.. en zeker nie te sterk naar tomaat.

  5. posted by hidaya on 26-08-2009

    Salem oegti,

    Morgen inshaAllah of vrijdag ga ik harira maken. Ik kan het zelf ook, maar steeds vergeet ik, van hoe ging het ook al weer. En ja hoor even terug lezen in Tajin.nl Bedankt voor het plaatsen, je helpt hier veel zusters mee ( ehmm vooral getrouwde hihih)

  6. posted by Moslimatjuh on 27-08-2009

    Zo maak ik het ook altijd, echter voeg ik vaak wel een beetje soepgroente toe en soep uit zo’n pakje tomatensoep verkrijgbaar bij de aldi. Ook gebruik ik olijfolie ipv zonnebloemolie.
    Maar je hebt gelijk, kan haast niet mislukken.

  7. posted by mianil on 11-08-2010

    salem,
    hebt u en idee van de inhoud van de kop?alvast en gezegende ramadan voor ieder van jullie!
    en hopelijk word mijn soep aan de hand van dit recept héél lekker.groetjes!!!

  8. posted by samira riffia on 27-08-2010

    salem ailekoem,
    ik heb het gelezen en ga het morgen gelijk proberen.bedankt voor het plaatsen.groetjes!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.