Loader

Eid el Fitr taart

2011-08-28
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • benodigdheden
    4 eieren
    2 vanillesuiker
    2 theelepels amandelessence
    1 theemok (met oor) suiker
    1 theemok (met oor) olie
    halve theemok volle melk
    2,5  of drie theemokken zelfrijzend bakmeel
    1 bakpoeder
    500 gr groen (of donkerblauwe) marsepein
    250 gr gele marsepein
    2 pakjes bakkersroom (dr Oetker)
    1 of twee blikjes mandarijntjes op siroop
    bakplaat (30 cm)

Method

Step 1

Mix de suiker, olie, vanillesuiker, amandelessence en de eieren goed door elkaar,

voeg daarna het bakmeel en mix het verder door elkaar

als laatste het bakpoeder en mix het nog een laatste keer door elkaar. Doe het daarna in de bakplaat en plaats het in een voorverwarme oven op 160 graden voor ongeveer 40 mn. Kijk af en toe of het gaar is door er een saterpikker in te steken. Als ie er schoon uitkomt dan is het gaar.

 

snijdt de taart in drie delen (in de lengte). Maak het bakkersroom klaar zoals op de verpakking staat. Besmeer 1 deel met de bakkersroom, deel met abrikozenjam (goed klutsen zodat het wat zachter wordt) en 1 deel met partjes manderijnen. leg telkens een deel op de andere als je er het hebt besmeerd

 

Verwarm de marsepein 30 seceonden in de magnetron zodat je het goed kan uitrollen. Rol het daarn uit ter grootte van de taart en reken er ongeveer 5 cm bij, zodat het mooi omheen valt. Snijdt de marsepein er vervolgens langs weg en dan kan je de leters maken en verder versieren. Je hebt vormpjes nodig voor de sterren

De vormen en marsepein kan je tegenwoordig bij jamin halen of hobbywinkels. En het lekkerste is als je de taart een dag in de vriezer bewaard. Zodra het ontdooid is, is hetextra zacht en zijn de smaken lekker ingetrokken. Succes

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by martine on 29-08-2011

    heel mooi
    was t veel werk
    ziet r heel goed uit

  2. posted by hibaatje on 03-09-2011

    gelukkig is het minder moeilijk dan het lijkt!

  3. posted by wafae_gril on 27-01-2012

    ziet er goed uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.