Loader

Fried chicken

2007-01-16
  • Servings: 1 kg
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 kg kip vleugels
    bloem
    zout
    paprikapoeder of cayennepeper
    1 bouillon tablet
    1 pannetje water
    1 liter olie om te bakken

Method

Step 1

in een pan met water, doe je de kip vleugels.dan laat je die koken met wat, zout en een boulliontablet en paprika poeder, ongeveer 20 min.

Dan laat je die uitlekken.en proef je of ze zout genoeg zijn, anders doe je er wat bij en wat paprika poeder. en goed laten afkoelen dan vul een een grote plastic zak met veel bloem, en doe je kip erin en schudden maar.tot alles onder de bloem zit dan laat je ze zo in de plastic zak zitten.een uurtje of zo in de koel kast, dan zet de frituur pan aan.

hij moet goed heet zijn en bak de kip goud bruin .ik hoop dat het smaakt

bil hane we shife

dit een makkelijk recept,en lekker.je kan ook zelf je kruiden bepalen.ik vindt het zo het lekkerst niet te veel kruiden.lekker met een frisse salade en friet.

Deel dit recept met anderen

Comments (8)

  1. posted by sjaahida on 17-01-2007

    dan heb ik nog een tip om je laagje nog krokanter te krijgen… nadat je de kip in de bloem hebt gedaan dompel je het in water en daarna nog een x door de bloem dan is je kip net als die van kentucky… hoop dat jullie hier wat aan hebben

  2. posted by saneffa on 17-01-2007

    he bedankt voor de tip,zo leren we nog wat van elkaar.maar maak jij die ook dan op deze manier klaar?

  3. posted by sjaahida on 18-01-2007

    nou ik laat de kip meestal gewoon rauw kruid en dan en dan door de bloem , water en weer door de bloem . maar ik denk dat dit een beter idee is …. de kip eerts te koken dan hoef je niet zolang te frituren.
    ik heb ook nog een light-tip: als je een hete luchtoven hebt kan je de kip ook in de oven doen, maar dan is wel wel iets minder knapperig, op 200C moet je het dan doen

  4. posted by ellouisa on 21-01-2007

    klinkt heerlijk!! Dit ga ik binnenkort eens proberen 🙂

  5. posted by xchidax on 07-12-2008

    Je hebt van die pakjes in extra heet en mild bij de toko waar op precies staat hoe je kentucky fried chicken moet maken, ze smaken exact hetzelfde ik ben zelf niet zo gek op kip maar mijn gezin wel 🙂

  6. posted by samira1978 on 24-12-2008

    als je echt de kfc kip wilt moet je de kip nadat je hem hebt gekruid marineren in karnemelk en daarna in meel dompelen.
    eet smakelijk!

  7. posted by Miss Safae on 29-11-2010

    moeten ze persé een uur in de koelkast?

  8. posted by coconut on 22-09-2011

    je kunt kip kruiden met chilipoeder aan het bloem toevoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.