Loader

Gehaktballetjes in tomaten saus

2005-10-06
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 14
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

14 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 350 gram gehakt ( kan ook wat minder)
    - 10 tomaten ( grote)
    - peterselie en koriander
    - 1 grote ui
    - zout
    - peper
    - saffraan
    - komijn
    - paprikapoeder
    - 1 teentje knoflook
    - 1 theelepel tomatenpuree
    lange paprika s

Method

Step 1

De saus: Ontvel de tomaten en snijd het buitenste eraf en doe in het keukenapparaat ( mixer) mix het tot allemaal kleine stukjes..haal het eruit en doe het in een anti-aanbak pan.

Doe de kruiden er bij allemaal ongeveer een halve theelepel (tussendoor proeven en bijvoegen indien nodig) en een klein beetje saffraan.

Een halve ui raspen of in de mixer en bij de saus toevoegen en een teentje knoflook kleingesneden of geperst erbij. Dan doe je er een theelepel tomaten puree bij en roer je het geheel. Laat het op een middelmatig vuurtje koken tot het ingedikt is en proef of de smaak goed is en doe er nog kruiden bij als dit nodig is.

Gehaktballetjes:

Doe kleingesneden koriander peterselie, geraspte ui en de kruiden bij het gehakt, knoflook kan er ook nog een teentje bij gedaan worden als je hiervan houdt. Dan maak je kleine balletjes van het gehakt en maak je een pan met olie warm en bak de balletjes daarin gaar en tot ze een mooi kleurtje hebben.

Als ze klaar zijn doe ze bij de tomatensaus en laat het nog ongeveer een kwartier samen pruttelen.

Paprika's:

Leg de paprika s in de oven en wacht tot het vel loslaat en het een beetje zwart word dan zijn ze klaar. Je kunt er een beetje zout overstrooien.

Smakelijk eten

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.