Loader

Gehakttortilla

2011-02-05
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Kaasrolletjes

    Kaasrolletjes

  • Seffa Medfouna

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    3 flinke aardappelen;
    4 eieren;
    1 ui;
    2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
    1/2 rode paprika;
    200 gram gehakt (lams of rund);
    scheut olijfolie,
    peper en zout naar smaak;
    (olijf-)olie om te bakken.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Schil en was de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Bak ze gaar en bruin in een scheutje olie.
Houd apart.

Maak hele kleine balletjes van het gehakt en bak ze samen met de fijngehakte ui in wat olijfolie gaar en bruin.

Doe de gebakken aardappelblokjes en de samen met de gehakte ui gebraden gehaktballetjes in een kom.
Voeg er de losgeklopte eieren, de van pitjes ontdane en in kleine stukjes gesneden paprika, de twee eetlepels fijngehakte platte peterselie en peper en zout naar smaak aan toe en schep alles voorzichtig door elkaar.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en giet daar het tortillamengsel in.
Bak langzaam aan één kant gaar en bruin en draai de tortilla dan om met behulp van een bord of deksel.
Laat de onderkant zachtjes bruin en gaar bakken.

Leg de tortilla op een mooie schaal en snijd in punten.
Dien op met daarbij bijvoorbeeld een lekkere salade.

n.b.
Je kunt aan het tortillamengsel ook een halve fijngesneden rode peper en/of een teen fijngehakte knoflook toevoegen.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by martine on 08-02-2011

    ziet er goed uit, bedankt voor het recept ga het zeker snel een keer maken

  2. posted by amber20 on 08-02-2011

    Veel succes er mee

  3. posted by Mounake on 25-07-2011

    Deze kan niet slecht zijn, kga hem straks uitproberen !

  4. posted by Hanouna on 01-08-2011

    Ik heb gisteren de normale gemaakt. Ik ga deze zeker een x uitproberen.

  5. posted by ssstaibiii on 12-03-2012

    bedankt voor dit recept, k heb um uitgeprobeerd! HEERLIJK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.