Loader

Gestoomde bahpau met vleesvulling

2006-04-03
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor broodjes:
    50 g gist
    4 dl water
    4 theelepels suiker
    1 kg tarwebloem
    3 grote eiren
    snufje zout
    voor de vulling:
    3 uien
    5 teentjes knoflook
    50 g margarine
    750 g gehakt
    3 plakjes djahé [verse gember,zingiber officinale]
    peper en zout naar smaak
    1 theelepel vetijn
    3 eetlepels ketjap manis
    3 eetlepels azijn

Method

Step 1

Maak eerst het deeg. Week de gist in 3 dl lauw watermet suiker en laat het mengsel 10 minuten rusten.Kneed de bloem met de eiren, het zout, de gist en de rest van het water goed door en laat het deeg onder een vochtige theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen. Kneed het deeg opnieuw en laat het nog 30 minuten rijzen.

Maak in tussen de vulling.Rasp de uien, maak het knoflook fijn en fruit ze in margarine. Voeg daarna het gehakt toe en fruit het tot het rul is, of neem in plaats daarvan reepjes gesneden kip. Voeg daarna de kruiden toe. Roer het geheel goed om en breng het op smaak met ketjap en azijn.Laat daarna het geheel afkoelen.

Vorem van de deeg 24 ballen of meer . Maak deze even plat met de hand en vul ze met een flinke eetlepel vulling. Maak dan de ballen dicht. Leg ze op een stuk vetvrij papier en laat ze onder een theedoek opnieuw 20 minuten rijzen.Stoom de broodjes in een voorverwarmde stomer in 25 minuten gaar.

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by mamaatje on 03-10-2006

    hmm
    lijkt me echt lekkerrrr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.