Loader

Gevulde aubergine

2006-02-02
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 16
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

16 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

    Loempia met gehakt

  • Aardappel-gehakt pasteitje

    Aardappel-gehakt pasteitje

  • Tonijnflappen

    Tonijnflappen

  • Garnalenbriwats

    Garnalenbriwats

  • Guacamole

    Guacamole

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Recept voor 2 personen:
    2 aubergine
    300 gram lams gehakt
    zakje geraspte kaas
    gehakt kruiden
    1/2 groene en een 1/2 rode paprika
    1 uitje gesneden
    3 teentjes knoflook
    2 eetl pesto (groen)
    een paar groene en zwarte olijven in ringen gesneden.

Method

Step 1

Kruid de gehakt en doe deze in de koelkast. (als kruiden kun je ook gewoon de marokkaanse gehakt kruiden nemen natuurlijk).

Snijd de aubergine in de lengte en hol deze uit met een lepel.

snijd het vrucht van de aubergine in kleine stukjes om ze bij de vulling te doen straks.

Snijd de paprika, ui, knoflook en bak deze met het vrucht van de aubergine in de koekenpan.

Doe de gehakt erdoorheen en rul deze.

Gooi als laatst de olijven erdoorheen.

De vulling is nu klaar.

Smeer de aubergine met pesto in en stop deze ongeveer 5 min in een oven op 200 graden.

Ze worden een beetje zacht nu, dan haal je ze uit de oven en vul je ze met de gehakt vulling en bestrooi ze met de geraspte kaas.

Doe ze weer de oven in en bak 10 af op 180 graden.

Eetsmakelijk!!

Als vulling kun je ook kipgehakt of vis gehakt nemen. Erg lekker!!

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by dounya3 on 02-02-2006

    Ziet er heerlijk uit, ga het snel eens proberen!

  2. posted by esmoe on 24-10-2008

    ben gek op aubergien…ik ga het snel maken:)

  3. posted by kookprinces on 30-10-2008

    lekker recept alleen heb ik da een beetje op mijn manier gedaan en heb er rijst toegevoegd heerlijk , het proberen waard met of zonder rijst.

  4. posted by amiracuisine on 14-11-2008

    lekker recept ik heb het met rijst geprobeert en het was heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.