Loader

Gevulde schelphoorn

2014-10-03
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten: het deeg
    • 500 gram bloem
    • 1 eetlepel poedersuiker
    • 50 gram gesmolten boter
    • 1 theelepel oranjebloesemwater
    • 1 ei
    • water, om te kneden (hoeveelheid hangt van je meel af)
    Vulling
    • 250 gram amandelen, ontveld,  geroosterde en grof gemalen 
    • 250 gram gesmolten witte chocolade in een bain-marie
    • cornflakes grof gemalen (de hoeveelheid kun je zelf bepalen
    Garnering
    • gesmolten donkere chocolade

Method

Step 1

Bereiding vulling:

• Blancheer de amandelen en bak ze vervolgens lichtbruin in olie. Laat het afkoelen.

• Maal de amandelen vervolgens grof.

• Doe in een kom de gehakte amandelen de en grof gemalen cornflakes en roer dit door elkaar. Zorg ervoor dat de hoeveelheid cornflakes en amandelen ongeveer gelijk zijn.

Smelt de witte chocolade in een ruime bak en voeg hierbij een beetje bij beetje de amandel en cornflakes mengsel bij.

Meng alle ingrediënten tot een mooie massa dat niet te zacht is!

Bereiding deeg

• Doe de bloem in een kom, voeg de poedersuiker, oranje bloem, ei, gesmolten boter en beetje water. Kneed dit goed voor ongeveer een half uurtje tot een zachte deeg. Als het deeg nog kruimelig of hard is doe je er steeds een beetje bij beetje water bij.

• Rol het deeg uit met een deegroller en snijd het in rechthoeken

• Boter de ijshoorn schaaltjes en bedek ze met de rechthoeken van deeg. 

• Maak vervolgens met een nekasch strepen (versieren op eigen manier) en leg ze op de op de bakplaat.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.