Loader

Harira de nationale Marokkaanse soep

2006-09-16
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 24
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

24 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

Harira is de nationale Marokkaanse soep. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij.

In de verschillende streken in Marokko bestaan verschillende varianten op deze soep. Tijdens de ramadan wordt harira dagelijks gegeten bij het verbreken van het vasten, dit omdat de soep veel ingrediënten met verschillende vitamines bevat.

Ingredients

  • 250 gram kip in blokjes
    2 eetlepels fijngehakte selderij
    ½ theelepel versgemalen zwarte peper
    1 theelepel gemalen kaneel
    olie
    1,5 liter water
    2 eetlepels tomatenpuree
    45 gram vermicelli
    1 citroen in partjes
    2 grote uien - gesnipperd
    1 bosje fijngehakte gladde peterselie
    1 theelepel kurkuma
    ¼ theelepel gemalen gember
    45 gram linzen of kikkererwten (uit blik)
    2 à 3 takjes verse koriander
    3 eetlepel bloem
    Wortelen (fijn in de keukenmachine)
    Honig tomatensoep

Method

Step 1

Bak in de olie de kip, selderij, uien, wortelen, kruiden aan in een pan voor 5 min. zodat alles beetje bruin is. Daarna water erbij doen en de tomatenpuree en 30 minuten laten sudderen.

Daarna de Honigsoep erbij doen (meng het buiten de pan, anders krijg je de klontjes er niet goed uit). Daarna ook de kikkererwten/linzen erbij doen en de vermicelli en nog even doorkoken.

Als de soep te waterig is dan kun je het binden door wat soepvocht eruit te halen en te mengen met wat lepels bloem, daarna gooi je dat papje weer terug.

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by MADAME CUISINE on 16-09-2006

    hmmmmm, lijkt me heerlijkk
    Ik krijg er nu zin in, maar het is al 23.57….hihi

  2. posted by gelderse on 21-09-2006

    Volgens mij bestaan er 1001 recepten van harira. Heerlijk.

  3. posted by Dominique on 24-09-2007

    Ik vind dit echt heeeel erg lekker! Een dikke goed van mij. Ik heb het geprobeerd en het is echt supergoed gelukt. Ben er helemaal trots op 😉 bedankt! Groetjes

  4. posted by hammoudi on 20-05-2009

    heey hallo ik had een vraagje wat is kukuma

  5. posted by melahat on 07-09-2009

    kurkuma is een arabische kruiden denk ik, kunt da kopen bij turken en marokaanse winkels

  6. posted by blondprinsesje on 11-01-2013

    ik heb nog nooit kaneel gebruikt in mijn harira, dat ga ik volgende keer wel doen ben benieuwd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.