Loader

Heerlijke churros

2013-07-24
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 20
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

20 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  •  (1 cup is 250 ml)
    * 1 cup meel
    * 1 tot 11/2 cup water ( dit verschilt per meel soort, het deeg hoort ietjes stevig te zijn)
    * 1 afgestreken etl  suiker
    * beetje zout
    * 1  ei
    * 2 etl olie of boter
    * n klein beetje vanillesuiker
    Verder heb je nodig
    * Suiker gemixt met wat kaneel

Method

Step 1

Breng  de water in n pannetje aan de kook, en voeg de suiker, olie en zout toe.
Haal van het vuur en voeg de gezeefde bloem toe en roer deze erdoorheen tot je  een  samenhangdende deegje krijgt.
Voeg de geklutste ei toe wanneer je deeg ietjes afgekoeld is,    blijf goed roeren tot het  eitje helemaal in je deeg verwerkt is.
Doe het deeg in een spuitzak. Spuit boven ruime olie wat goed heet moet zijn  een sliert van ongeveer 10 cm,   en knip hem voorzichtig los in je olie.
Bak de churros mooi bruin op midelmatig vuurtje, laat ze uitlekken en  haal ze door de suiker/kaneelmixje terwijl ze nog warm zijn.
Ze zijn echt lekker krokant en heerlijk zacht van binnen.


*Persoonlijk raad ik je de verhouding; 1 cup water op 1 cup meel. Indien het TE stevig is dan kun je alsnog een beetje  kokend water toevoegen. Water terugnemen dat kan helaas niet.
*Gebruik een dun stervormige spuitmond. (niet de allerdunste)

!!! De churro moet perse stervormig zijn, zodat de oppervlakte van de buitenkant groter is dan de inhoud. Wanneer dit niet het geval is, zoals bij een ronde sliert, kan de hitte niet voldoende uit de churro weg, waardoor hij ontploft!!!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.