Loader

Houmous balila

2006-02-23
  • Servings: 4
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.8 / 5)

2.8 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Spinazietaart met kip en Turkse kaas

    Spinazietaart met kip en Turkse kaas

  • Ingelegde citroenen

    Ingelegde citroenen

  • Turkse komkommer salade

    Turkse komkommer salade

  • Turkse linzensoep

    Turkse linzensoep

  • Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 blikje kikkererwten a 400 gram
    50 gram pijnboompitten
    50 gram roomboter
    2 tenen knoflook
    sap van halve citroen
    1 eetl gemalen komijn
    zout
    1 theelepel sesamolie

Method

Step 1

Proef of de kikkererwten uit blik voldoende zacht zijn. Zo niet, kook ze dan zachtjes in hun eigen vocht nog een kwartier of een half uur tot ze zacht zijn. Bak de pijnboompitten goudbruin in een drupje olie. Wrijf de knoflook met wat zout fijn in een vijzel. Meng de kikkererwten en de pijnboompitten met de boter, de sesamolie, de knoflook en het citroensap en warm het even door. Doe in een schaaltje en bestrooi met komijn.

Heerlijk met vers Turks brood of groentestengels.

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by saadia29 on 27-09-2006

    Lekker hoor :p

  2. posted by annemarie on 15-06-2007

    salaam!
    dit gerecht kan toch ook koud gegeten worden?
    en als je humus over hebt kun je het dan
    (in de koelkast uiteraard) nog een dag of langer bewaren?

  3. posted by amientje on 28-08-2007

    selam alejkum ik heb hier nooit van gehoord maar lijkt me heel lekker tnx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.