Loader

Kaascroissantjes

2006-11-12
  • Servings: 24
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 14
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

14 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 300 gr bloem
    1 zakje gedroogde gist (7 gr) of 20 gr verse gist
    125-150 ml lauwe melk
    1 tl zout
    100 gr geraspte kaas
    1 tl Italiaanse kruiden
    2 el boter op kamertemperatuur
    1 ei om te bestrijken

Method

Step 1

Meng de bloem met de gist en de Italiaanse kruiden. Meng de boter door de bloem en doe ook de kaas erbij. Dan steeds beetje bij beetje de melk toevoegen en kneden tot je een samenhangend glad deeg hebt. Tenslotte nog de zout erdoor kneden. Dan 10 minuten kneden tot een zacht en soepel deeg. Laat het 45 minuten rijzen en verdeel het dan in 3 bollen. Rol deze uit tot een cirkel en snijd in 12 punten. Rol deze op tot croissantjes en laat ze nog 15 minuten rijzen.
Dan met ei bestrijken en op 200 graden in 15-20 minuten afbakken.

Deel dit recept met anderen

Comments (10)

  1. posted by **noura** on 14-11-2006

    Hoihoi,

    In je recept staat gist en in de bereidingswijze staat bakpoeder, wat is het nou?
    Ik denk dat het gist is maar wil het wel ff zeker weten natuurtijk.

  2. posted by ellouisa on 14-11-2006

    ja klopt, sorry. Het moet gist zijn hihi

  3. posted by samya on 14-12-2006

    Tbarkallah ziet er lekker uit… ik lust alleen geen kaas hmmzz zijn ze ook lekker zonder kaas?

  4. posted by ellouisa on 15-12-2006

    ja kan ook 🙂

  5. posted by libeluli on 16-12-2006

    heeeeeeey ellouisaatje mjamieeeeeeeeeeeeeeeeee, ey… ik hoop dat je spoedig weer tijd heb om me ff te mailen. ik mis je hooooooor, enne …deze ga ik dus zeker inshallah maken. dikke knuffel chilenita

  6. posted by libeluli on 28-12-2006

    tbarkAllaiek schatepatatje, echt woyoooo, ze zitten nu in deoven en ik word helemaaaal gek, ik mag zo mn vasten verbreken (niet vergeten ik zit in ecuador!vandaar dat het hier pas 1820 is)majmie het ruikt in iedergeval heeeeeeeerlijk, ik laat je weten inshallah dag lieverd

  7. posted by libeluli on 02-01-2007

    hola ellouisaaaa ze waren herlijk!! ciaoooooooo knuffel chilenita

  8. posted by nadie on 12-12-2008

    hoi ellouisa,
    ik heb ze gister gemaakt mijn kindere waren er dol op.
    ik heb zelfs wat aan de buren gegeven en ook daar de kinderen van vonden het heerlijk.
    bedankt voor de lekker en ook wel makkelijk recept.

  9. posted by hidaya on 16-06-2009

    ik ga ze ook maar maken, jullie maken me wel erg nieuwsgierig.
    Ik laat jullie wel weten A
    Ma’Saleem!

  10. posted by sadiye on 08-08-2009

    hmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.