Loader

Kaasuibroodjes

2013-07-15
  • Yield: 12 grote broodjes
  • Servings: 6
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Deze kaasuibroodjes laten je huis heerlijk ruiken wanneer ze in de oven staan. Gebruik hiervoor vers geraspte kaas, dat geeft veel meer smaak dan uit die zakjes. En zorg ervoor dat je ui goed fijngesnipperd is, om geen grote stukken in je broodjes te krijgen. Ik fruit ze even in wat olie tot ze glazig zijn.

Ingredients

  • voor 12 grote broodjes:
    - 500 gr bloem
    - 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
    - 4 el olijfolie
    - 1 tl zout
    - 250-300 ml lauw water
    - ½ tl zwarte peper
    - ½ tl knoflookpoeder
    - ½ tl paprikapoeder
    Vulling:
    - 200 gr geraspte kaas (vers!)
    - 1 ui, gesnipperd en glazig gebakken
    Om te bestrijken:
    - 1 eigeel
    - Scheutje melk of water

Method

Step 1

Meng bloem met gist, kruiden en olie. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed tot een deeg ontstaat. Voeg dan pas de zout toe en kneed erdoor voor 15-20 minuten.

Laat 1 uur rijzen.

Rol uit tot een vierkant en bestrooi met kaas en ui. Rol op en snijd in dikke plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze een beetje platter.

Laat ze nog een kwartiertje rijzen. Klop de eidooier los met wat melk of water en bestrijk de broodjes hiermee. Bak ze op 220 graden gaar.

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by iell on 18-07-2013

    Ik wil deze broodjes graag maken maar dan 8 stuks. Hoeveel moet je dan per ingrediënt gebruiken?

  2. posted by boushra on 28-07-2013

    Ik heb deze broodjes gisteren gemaakt en ze zijn goed gelukt, ze waren ook heerlijk! Bedankt voor het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.