Loader

Keftaballetjes in tomatensaus

2015-01-24
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Keftaballetjes in tomatensaus, algemeen bekend denk ik, maar zet het toch even neer, want het is en blijft heerlijk 🙂

Ingredients

  • - Ongeveer een kilo lamsgehakt (je kan ook minder nemen, hangt er vanaf of je goeie eters hebt)
    - Zout en beetje peper naar smaak
    - 1 fijngesneden uitje
    - 2 teentjes knoflook (fijngesneden of geperst)
    - Half bosje peterselie
    - Half bosje koriander
    - 1 tl komijn
    - 1/2 tl gemberpoeder
    - 1 tl paprikapoeder
    - 2 el paneermeel
    Voor de tomatensaus:
    - 1 fijngesneden ui
    - 2 tl komijn
    - 2 teentjes knoflook (fijngesneden of uitgeperst)
    - 1 tl paprikapoeder
    - 1/2 tl kaneel (als je dat lekker vindt)
    - 2 blikken met gepelde tomaten
    - 125 ml water
    - Half bosje peterselie
    - Half bosje koriander

Method

Step 1

Meng de ingrediënten voor het gehakt en kneed het even. Maak er dan mooie balletjes van die je bruin bakt in een koekenpan (eerst hoog vuur en later wat lager als ze al een beetje bruin zijn).

Bak ondertussen in een andere pan de ui tot deze goudbruin en gaar is. Voeg dan de knoflook en de kruiden toe (behalve de koriander en peterselie). Laat het heel eventjes bakken totdat de geuren vrijkomen en voeg dan de tomaten, het water en de peterselie toe. Breng het aan de kook.

Voeg dan de keftaballetjes (gehaktballetjes) toe en breng weer aan de kook. Zet nu het vuur op z'n laagst en laat het ongeveer 50-60 minuten sudderen tot je een lekkere dikke saus hebt.

Voeg 5 minuten voor het einde de gehakte koriander toe en laat dit ook even mee sudderen. (Eventueel binden met wat bloem of maizena, als de saus te dun is).

Als je van pittig houdt, kan je er ook nog een gedroogde en gehakte chilipeper bij doen, maar dat hoeft niet.

Lekker met brood.

Deel dit recept met anderen

Comments (10)

  1. posted by chamch on 27-10-2005

    leker jo egt gaa ik geljk maken bedaktr

  2. posted by Bollebuik on 10-11-2005

    Dit ga ik vandaag maken insha’Allah. Met wat serveren jullie het?

  3. posted by ellouisa on 10-11-2005

    ik heb het gegeten met brood en een salade

  4. posted by Rzinia on 22-11-2005

    dank je voor je recept heb het vandaag gemaakt alleen heb ik het met minder gehakt gemaakt en de kruiden aan hoeveelheid aangepast, maar het was heerlijk!!!

  5. posted by ellouisa on 22-11-2005

    goedzo meid, ik had ook minder gehakt hoor. We aten het toen met zn tweeen, dit is voor 4 personen. Ben blij dat het lekker was xxx

  6. posted by Rzinia on 23-11-2005

    klopt wij waren ook met zijn tweeen alleen eet mijn man normaal niet zo veel als ik gemaakt heb, dus dacht dat ik genoeg had. En toen at hij 3 kwart op en ik had nog 1 kwart 🙁 hij dacht dat ik meer had gemaakt.

    maar het was lekker!!!

  7. posted by Jos de Bont on 24-11-2005

    ik heb het al gemaakt na ervaring in Marokko maar nu volgens jouw recept. we eten het zondag 27 nov.ik eet er salade bij van bietjes, uien, komkommer, parika en tomaten. heb je nog een tip ik lees het graag.
    Groeten van Jos de Bont

  8. posted by gardien on 06-03-2006

    Kan ik dit ook in de Tajin maken. Het recept lijkt me heerlijk

  9. posted by ellouisa on 06-03-2006

    Ja je kan het ook in een tajin maken

  10. posted by livies on 29-09-2008

    zit er lekker uit ellouisa jij bent ook die van marokko.nl ik heb veel bewondering voor jou kookkunsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.