Loader

Kerrierijstschotel uit de pizzapan

2014-09-06
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 2 kleine kopjes rijst (k heb toverrijst van lassie gebruikt)
    - 1 rode paprika
    - 1 ui
    - Handje diepvries doperwten (kan ook uit een pot maar ik vind deze lekkerder)
    - 1 klein potje mais
    - 2 wortels
    - Half bakje champignons
    - 1 el kerrie
    - 2 teentjes knoflook
    - 1 tl zwarte peper
    - 1 tl zout (kan iets meer zijn)
    - 1/2 tl paprikapoeder
    - 1/2 tl gember

Method

Step 1

Snijd de champignons in plakjes, de ui in stukjes, de wortel in stukjes en ook de helft van de rode paprika in blokjes snijden (de andere helft in reepjes voor de garnering). Bak dit aan in wat olie in de pizzapan. 

Voeg de kruiden toe en doe de mais en doperwten erbij. Schep goed om. Doe dan de rijst erin en per kopje rijst 2 kopjes water (verdampt snel namelijk). Dus bij 2 kopjes rijst, twee kopjes water. Schep om en breng aan de kook. 

Laat dan op stand 1 gaar worden met de deksel op de pan. Tussendoor even kijken of er nog genoeg water in zit, eventueel nog wat toevoegen als de rijst og niet gaar is. Lekker met een salade en gebraden kippenvleugeltjes.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.