Loader

Kiymali sarma (Gevulde wijnbladeren met gehakt)

2005-12-11
  • Servings: ong 30 stuks
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Spinazietaart met kip en Turkse kaas

    Spinazietaart met kip en Turkse kaas

  • Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

    Loempia met gehakt

  • Aardappel-gehakt pasteitje

    Aardappel-gehakt pasteitje

  • Tonijnflappen

    Tonijnflappen

  • Garnalenbriwats

    Garnalenbriwats

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 potje of 30 verse wijnbladeren (tegenwoordig zelfs bij Konmar te vinden)
    5 klein. fijngehakte uien
    350 gr kalfsgehakt
    2/3 kopje rijst 5 minuten geweekt in kokend water en afgegoten
    1 theelepel fijngestampte muntblaadjes
    2 theelepels fijngehakte peterselie
    een snufje kaneel
    zout en peper naar smaak
    2 eetlepels olijfolie
    water of kippenbouillon
    sap van 1 citroen

Method

Step 1

Vouw de wijnbladeren voorzichtig open en spoel ze af onder koud stromend water. Meng uien, gehakt, rijst, munt, peterselie, kaneel, zout, peper en olijfolie door elkaar. Vorm van 1 eetlepel van het mengsel een ovaal balletje, leg het op een druiveblad en rol het op.

Leg de bladeren met de nerven naar beneden. Leg de vulling onder het midden van het blad. Vouw de twee zijpunten naar elkaar toe. Rol de dolma van onderaf stevig op.

Maak als het vulsel op is van de overgebleven bladeren een laag onder in een casserole die net groot genoeg is om alle gevulde bladeren te bevatten. Leg de gevulde bladeren en de losse laag om laag tot de casserole is gevuld. Giet er zoveel water of bouillon over dat de bladeren net onder staan en besprenkel ze met citroensap. Verzwaar de massa met een bord en doe een deksel op de casserole. Breng het aan de kook op matig vuur, laat het daarna op een laag pitje ongeveer 1 uur zacht sudderen. Laat de bladeren afkoelen in de bouillon, giet het af en dien het gerecht koud op.

Dit is het recept. Veel succes.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by oem Yahya on 24-01-2006

    heb het gemaakt, maar werd niet echt lekker, erg waterig en smaakloos. Heb alles volgens recept gedaan. Iemand nog goede tips?

  2. posted by MADAME CUISINE on 25-01-2006

    Ikmaak zelf ook wijnblaeren,maar dan met een ander recept.
    Ik gebruik natuurlijk,kruiden voor in het gehakt en knoflook,die mis ik in dit recept.

  3. posted by women on 02-02-2006

    je kan er 2 theel tomaten puree bij doen als je het lekker vind ik vind het wel raar dat het waterig bij je was oem Yahya bij mij, als ze klaar zijn is er helemaal geen water meer.

  4. posted by diamas on 14-04-2007

    dit recept kan je ook met witte kool maken smaak ook heerlijk ik vind witte kool wat zachter van smaak dan wijnbladeren en wat heerlijk hier bij is crem fraiche

  5. posted by pokkre on 21-09-2007

    die zijn lekker zeg krijgt er niet genoeg van heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.